Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bozüyük Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurulu


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.
     Kaymakamlık Toplantı Salonunda, Başkan Vekili Hüseyin Elmas başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri Nail Dağlı ve Zeki Uyanık, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Demirci ile köy muhtarları katıldı.
     Demirci, birliğin 2012 yılı çalışma ve faaliyet raporunu okumasının ardından bir yıl süreyle görev yapacak birlik encümeni üyelerinin seçimi yapıldı. İl genel meclisi üyelerinden Nail Dağlı, Zeki Uyanık ve Hüseyin Elmasın, köy muhtarlarından da Mustafa Terle, Mustafa Gacarlar, Recep Bayrak ile Kerim Altın aday oldu.
     Gizli oy açık tasnif şeklinde yapılan seçimlerde Zeki Uyanık 26, Nail Dağlı ve Hüseyin Elmas 24er, muhtarlardan 25 oy alan Yenidodurga köyü muhtarı Mustafa Terle ve 17 oy alan Düzağaç köyü Recep Bayrak birlik encümen üyeliklerine seçildi. Oyları eşit olan Dağlı ve Elmas için en yaşlı muhtar olan Ketenlik köyü muhtarı Salim Atak tarafından kura çekildi. Kura sonunda Hüseyin Elmas, Zeki Uyanık ile birlikte birliğin encümen üyeliğine seçildi.
     Toplantıda, Nail Dağlı tarafından Başkan Vekilliklerine önerilen Erol Duğan ve Hüseyin Elmas, oy birliğiyle Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkan Vekilliklerine seçildi.
     Dağlı, 2014 yerel seçimlerinde il genel meclisi üyeliğine aday olmayacağını bildirdi.
    
     -Bozüyükte el sanatları sergisi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyüke Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından el sanatları sergisi açıldı.
     Muratdere Köyü Büyük Cami Lojmanındaki serginin açılışına, Kaymakam Oktay Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
     Sergiyi gezen Kaymakam Kaya ve beraberindekiler, el sanatları kursuna katılan kursiyerlere başarı belgelerini verdi.
    
     -"Farkındalık" semineri
    
     Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Farkındalık" semineri verilecek.
     Halk Eğitim Merkezi Salonunda, eğitim uzmanı Özkan Şenolun konuşmacı olarak katılacağı seminerde, ders, okul sorunları, çözüm yöntemleri, motivasyon eksikliği, dikkat dağınıklığı, sınav stresi ve kaygı yenme, ödev yapmama, ısrarla ödevden kaçma, okul ve ebeveyn iletişiminin önemi, çocuğun derslerine yardımcı olabilme ve sınavlara başarılı hazırlık konusunda bilgi verileceği öğrenildi.
     Seminer, 15 mayısta saat 14.00de veli ve vatandaşlara, 18.30da da idareci ve öğretmenlere verilecek.
    
     -14 Mayıs "Dünya Çiftçiler Günü"
    
     (Fotoğraflı)
    
     Osmaneli ilçesinde, Ziraat Odası tarafından 14 Mayıs "Dünya Çiftçiler Günü" kutlandı.
     Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, çiftçilerle birlikte Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Kurtuluş savaşında kazma, kürek ve kağnılarla cephede yer alan Türk köylüsü ve çiftçileri olarak büyük gurur duyduklarını söyledi.
     75 milyonluk Türkiyeye üretim ve milyonlarca dolarlık ihracat gerçekleştirdikleri için aynı gururu bugünde yaşadıklarını ifade eden Ünver, "Ülkemiz çiftçileri olarak kendimizi şanslı görüyoruz. Bütün çiftçilerimizin çiftçiler gününü kutlayarak, özellikle çiftçi annelerimizin ve tüm annelerin anneler gününü de kutluyorum" dedi.
     Törene, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan ve il genel meclisi üyesi Hayati Kaba ile çiftçiler katıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren - Saim Turan / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER