Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarına erteleme -Bilecikteki çiftçilerin borç erteleme talepleri bakanlığa gönderildi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borç erteleme taleplerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına iletildiği bildirildi.
     Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, merkez ilçeye bağlı İlyasça ve Beyce köyleri ile Osmaneliye bağlı Belenalan, Çerkeşli, Hisarcık, Sarıyazı ve Ericek köylerinde meydana gelen dolu zararına ilişkin hasar tespitlerinin il müdürlüğü tarafından yapıldığı ve raporun ilgili bakanlığa gönderildiği kaydedildi.
     Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Söz konusu hasarın zarar verdiği 7 yerleşim biriminden, müracaat eden 114 üreticinin dolu afeti nedeniyle ürünlerinde yüzde 30 ve üzerinde zarar olduğu tespit edilmiş olup, buna dair çiftçi detay icmalleri, 26 Kasım - 6 Aralık 2012 tarihleri arasında 10 gün süre ile ilgili köylerde askıya çıkartılmıştır. Askı sonunda kesinleşen listelerde adı bulunan üreticilerin listeleri, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin bakanlar kurulu kararları kapsamındaki kredi borçlarının yüzde 5 faizle bir 1 yıl süre ile ertelenmesi için, Ziraat Bankası Bilecik ve Osmaneli şubesi ile Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğüne gönderilecektir.
     Açıklamada, zararları askı listeleriyle ilan edilen kişilerin haricinde kalan çiftçilerin de Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine erteleme için dilekçe vermiş olsalar dahi, kredi borçlarını takip etmeleri gerektiği ve mağdur olmamaları için ilgili kredi kuruluşları ile görüşmelerinin yararlı olacağı bildirildi.
    
     -3 Aralık Dünya Özürlüler Günü mesajı
    
     Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilciliği, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Mesajda, özürlü vatandaşların bir gün de olsa hatırlanmasının önemli olduğu ve engelli bireylerin her alanda var olduklarının kabul edilmesi gerektiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:
     Özürlü insanların sorunlarının olduğu bilinmesi ve bu anlamda çözüm aranması önemlidir. Asla unutulmamalıdır ki, her kişi potansiyel birer özürlüdür. Ülkemizde gereken önem ve hassasiyetin gösterilmediği, özürlü vatandaşlarımızın istihdamına özel sektörün istihdam göstermediği gibi, kamuda da gerekli istihdam yaratılmamıştır. Yasa gereği toplam personelin yüzde 3ü oranında özürlü personel istihdam etme şartı olmasına rağmen, kamuda bu sayıya ulaşılamamaktadır. Yaklaşık 2 milyon memurun çalıştığı kamuda 60 bin özürlünün çalıştırılması gerekirken bu rakam ancak 9 binler seviyesindedir. Bu sıkıntıların kısa zamanda çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Türk Büro-Sen olarak özürlü Kamu çalışanları adına bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadelemize aynı kararlılıkta devam edeceğiz.
     Türk Büro-Senin yılda bir defa değil 365 gün özürlü vatandaşların yanında olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER