Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Müftü Vekili Kayadan "Kutlu Doğum Haftası" mesajı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Müftü Vekili Nihat Kaya, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kaya, mesajında, Kutlu Doğum Haftasının, Hazreti Muhammedi anma, anlama ve anlatma programlarının icra edildiği anlamlı bir zaman dilimi olduğunu bildirdi.
     Hazreti Muhammedin hayatının, Kuran-ı Kerimde "en güzel örnek" diye takdim edildiğini ve tüm insanlık için kıyamete kadar kalıcı bir rehber ve önder olduğunun belirtildiğini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:
     "Hazreti Peygamberi anlamak ve sevmek, ona tabi olmak, onu örnek almak demek, onun, insanlığın huzur ve saadeti için yaptığı cihanşümul çağrıyı yaşadığımız dünyaya taşıyarak hayatımızın her safhasına yansıtmak ve davranışlarımızı Kuran-ı Kerimin övgüyle bahsettiği onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Günümüz insanlığının yaşadığı keşmekeşliğin ve derin problemlerin ana sebeplerinden biri, hiç şüphesiz Hazreti Peygamberin örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında sağlam bir köprü kuramayışımız ve çıkmaz sokaklarda çıkış arayışlarından başka bir şey değildir."
     Kaya, Bursa Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurtun, 19 Nisanda kadınlara yönelik "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans vereceğini duyurdu.
    
     -"Hayalleri Açan Kapak Projesi" başladı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Belediyesi ile Sosyal Gelişim Enstitüsü (SOSGED) tarafından düzenlenen mavi kapak toplama kampanyası, çeşitli okul ve kurumlarda başlatıldı.
     Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul ve kurumlara kapak toplama kutuları vererek projeyi desteklediklerini bildirdi.
     Projenin, sosyal toplum olma anlamında büyük öneme sahip olduğunu belirten Şentürk, engelli bireylerin yaşam standartlarını artırmak amacıyla okullar ve kurumlarda mavi kapak toplama kampanyasına destek verdiklerini ifade etti.
     SOSGED Başkanı Dr. Ali Kaya ise toplanacak kapakların geliriyle tekerlekli sandalye basketbol kakımı kurmak istediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER