Bilecik POMEMden Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu

Bilecik POMEMden Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı konferansı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerine Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı konulu konferans verildi.
     Bilecik POMEMden yapılan açıklamaya göre, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünde görevli Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temas Noktası Temsilcisi Ramazan Avseven tarafından, uyuşturucu ve türevlerine karşı bilinçlendirmek amacıyla polis adaylarına bilgi verildi.
     İnsanların sigaraya, bir kez denemekten bir şey olmaz diye başlayabileceğini kaydeden Avseven, şunları bildirdi:
     Eroin ve uyuşturucu bir kez dahi kullanılsa bağımlılık yapar. Uyuşturucu da bir kez kullanmak pek çok kerenin devamıdır. Madde bağımlısı biri öz denetimini kaybeder ve kolaylıkla başka kişilerin kontrolüne girer. Özellikle uyuşturucu temininde bulunan kişiye karşı aşırı bağımlı olur ve o kişinin her dediğini yapar. İnsanı uyuşturucu kullanmaya iten sebepler, bilgisizlik, merak, özenti, bozuk çevre ve hasta toplum, cinsel hastalıklar, kendini aşma ve ispat etme, ahlaki bozukluklar ve madde kullanmaya yatkınlıktır. Arkadaş grubu içerisinde bulunan madde bağımlısı sağlam bünye içine girmiş bir kurt gibidir.
     Konferans sonunda 3. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Çetin Gümüş, Avsevene plaket verdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik POMEMden Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER