Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademik yıl

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademik yıl açılışı -İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Söylet: -Üniversitelerin en büyük görevi gerçeği bulmak olduğu için üniversite müfredatı mutlaka yenilikçiliğe açık olmalıdır -Bilecik


BİLECİK (A.A) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitelerin en büyük görevi gerçeği bulmak olduğu için üniversite müfredatının mutlaka yenilikçiliğe açık olması gerektiğini bildirdi.
     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde 2012-2013 akademik yılının başlaması dolayısıyla yerleşkedeki spor salonunda düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Söylet, üniversitelerin, en yeni fikirlerin ortaya konulduğu yerler olması gerektiğini söyledi.
     Üniversitelerin sayı ve kalitesinin artması, şeffaf ve aydın kurumlar olması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Söylet, Üniversitelerde bilim üretilir, araştırmalar yapılır, toplumun her kesimine bilgi ve çözüm üretilir. Ancak üniversiteler asla sadece araştırma yapma yerleri ve meslek edinme yerleri değildir. Üniversitelerin en büyük görevi gerçeği bulmak olduğu için üniversite müfredatı mutlaka yenilikçiliğe açık olmalıdır dedi.
     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da üniversitelerin, geleceğin teminatı gençlerin en güzel şekilde yetiştirilebileceği yerler olduğunu anlattı.
     İnsanlık ve topluma hizmet edecek nesiller kazanılmasında üniversitelerin büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:
     Dünyanın en güzel ve modern binalarını, tesislerini yapabilirsiniz ama oraları en değerli varlıklar olan insanlarla dolduramazsanız, hiçbir şey yapmış olmazsınız. Bilgi, yeryüzünün en büyük ve güçlü silahıdır. Bu bilgiyi vicdan, şefkat, merhamet ve sevgiyle yoğurarak bir nesil meydana getirmek, bu emeğin güzel bir karşılığıdır. İşte Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bunları yapmak için vardır.
     Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Somalili Filsan Hud Aden ise burada öğrenci olmaktan dolayı mutlu olduğunu bildirerek, Bilecikte hiç yabancılık çekmediğini ve çok sevdiği Türkçeyi iyi öğrendiğini kaydetti.
     Prof. Dr. Özcanın, Prof. Dr. Söylete el işi tablo hediye etmesi ve yeni derslik binalarıyla spor kompleksinin temsili olarak açılmasıyla sona eren törene, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Vali Yardımcıları Metin Çınar, Süleyman Deniz ve Hasan Kayhan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademik yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER