Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcan: Birlikte yaşama, insana saygı, anlayış ve nezaket içinde bütün farklılıkların bir arada bulunabilmesiyle tanınmalıyız


BİLECİK (A.A) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Birlikte yaşama, insana saygı, anlayış ve nezaket içinde bütün farklılıkların bir arada bulunabilmesiyle tanınmalıyız dedi.
     Prof. Dr. Özcan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında Belediye tarafından düzenlenen Marka Değerleriyle Bilecik konulu panelde, marka değeri oluşturabilmek için ismin verdiği güven ve kalitenin gerekli olduğunu bildirdi.
     Güven ve kalite oluşturulmasının ardından piyasaya çıkılıp rakiplerle rekabet edilebileceğini belirten Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:
     Bileciki ayıran bir şey olmalı, o da Bilecikin değerleridir. Bilecikin değerlerini dünyaya taşımalı ve bu değerlerle tanınmalıyız. Bilecik, insanının ürettiğiyle tanınmalıdır. Birlikte yaşama, insana saygı, anlayış ve nezaket içinde bütün farklılıkların bir arada bulunabilmesiyle tanınmalıyız. Ne için yaşadığımızın farkına varma değeri. Biz bu değerleri, yüzyıllar önce dünyaya takdim etmiş bir bölgeyiz. Kentsel dönüşümden önce zihinsel değişim yapmalıyız. Nitelikli, eğitimli insana ihtiyacımız var. Sanata, edebiyata, şiire yatkın insanlar yetiştirmeliyiz. Bilecik, elbette tarım ve sanayi ürünleriyle marka değeri oluşturabilmelidir ancak insanların eğitimli ve nitelikli bireyler olarak yetiştirilmesi, bilime, sanata ve teknolojiye yatırım yapabilecek seviyelere gelmeliyiz. Dünyanın neresini dolaşırsanız dolaşın, size saygı gösterirlerse Türk olduğunuz içindir. Bilin ki, bu büyük ölçüde Bilecikten dolayıdır. Siz, bunun güç aidiyetini alamıyorsunuz, karşılığını istemiyorsunuz. Ne istemeliyiz- Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ilk ve orta derece eğitim gören öğrenciler hayatlarında bir defa bu topraklara gelecek ve burada 3-5 saat buranın kültürünü, tarihini, dokusunu anlatacağız. Bu da yılda 3 milyon ziyaretçi demektir. Yani mesele, Bilecike turist getirme meselesi değil, Bilecikin meselesi kimlik meselesidir.
    
     -Bilecik, en az 40 yıl sonra marka olacaktır-
    
     Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı ve Bilecik Kadın Girişimciler İl Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield de marka olma yolunda akademisyenler, lokaller, yöneticiler ve sanayicilerin bir araya gelmesi gerektiğini anlattı.
     Türkiyenin, Fransa ile İtalyanın yüzölçümünden daha büyük topraklara sahip olduğunu dile getiren Mansfield, şunları kaydetti.
     İtalya ve Fransa dediğimiz zaman hemen aklımıza markalar geliyor ama Çin dediğimiz zaman hiçbir marka akla gelmiyor. Made in China dediğimiz zaman ülke bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Gelecek ekonomisi sanayi üzerinde değil, bir buğday tanesi üzerinde yazılacak. Buradan yola çıkılarak da Türkiyenin, özellikle Bilecikin tarım konusunda öne çıkması gerektiğine inanıyorum. Burada anlaşmalı tarım yapılabilir. Çünkü, Bilecikte dokunulmamış, bozulmamış çok güzel topraklar var. Yabancı ülkelere çeşitli geziler yapabiliriz. Hangi ülkeye hangi tarım ürününü ihraç edebileceğimizi tespit edebiliriz. İnsanlığın şekillendireceği son yüzyıldayız. Bunun da ilk 50 yılındayız. Ondan sonra yine teknoloji ve makine çağına gireceğiz. Dolayısıyla sanayinin yanında unutulmaması gereken tarıma çok önem vermeliyiz. Markalaşmak bugün, yarın olacak bir şey değil. Bilecik, en az 40 yıl sonra marka olacaktır.
     Panele, Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hakkı Aynur, Bilecik Sanayi ve İşadamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Yusuf Subaşı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Bilecik Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Adem Bölükbaşı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire amirleriyle siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER