Bilecik Valisi Akpınar, kan bağışında bulundu

Bilecik Valisi Akpınar, kan bağışında bulundu


BİLECİK (A.A) - Eskişehir Kızılay Kan Merkezi ve Bilecik Devlet Hastanesi işbirliğiyle Kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Bilecik Devlet Hastanesinde, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle başlatılan kampanyaya Vali Halil İbrahim Akpınar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Nihal Akpınar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, Halk Sağılığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Yıldız, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hasan Yalçın ve personel ile vatandaşlar kan vererek destek verdi.
     Vali Akpınar, kan bağışının önemli olduğunu ve halkı kan bağışında bulunmaya davet ederek, Herhangi bir kaza veya ameliyatlarda acil kan ihtiyacını karşılamak için elimizde sürekli kan stoku olması lazım. Bunu da Türkiyede Kızılay yapıyor. Sağlık Bakanlığının ve özel hastanelerin kan ihtiyacını Kızılay karşılıyor. Yıllardır kendim de kan veriyorum. Kan vermekle herhangi bir zarar olmuyor. Sağlıklı ve herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişi, 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Unutmamak lazım, sadece başkalarının değil bizim de kan ihtiyacımız olabilir dedi.
     Eskişehir Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Erkan Ergen de bölgeye bağlı Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinin 2012 yılında toplam 65 bin 300 ünite kan toplandığını, 2013 yılında 70 bin üzerinde kan toplamayı hedeflediklerini belirterek, Bilecikten 2012 yılında 3 bin 500 kan topladıklarını belirtti.
     Bilecik Kızılay Şube Başkanı Selami Çınar da kentte önceki yıllarda belediyeden kan anonsları yapıldığını ve vatandaşların kan bağışına destekleriyle Devlet Hastanesinde 50 ünite kanın hazır bekletildiğini bildirdi.
     Kan verme işlemi öncesinde sağlık taramasından geçirilen Vali Akpınar ve beraberindekiler kan bağışında bulundu.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Valisi Akpınar, kan bağışında bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER