Bilim Fuarı

Bilim Fuarı -Türkiyedeki bin pilot ortaokul ve lisede düzenlenen Bilim Fuarının Trabzon ayağı Kanuni Anadolu Lisesinde açıldı


TRABZON (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında öğrencilerin bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Türkiyedeki bin pilot ortaokul ve lisede düzenlenen Bilim Fuarının Trabzon ayağı Kanuni Anadolu Lisesinde açıldı.
     Kanuni Anadolu Lisesi bahçesindeki fuarın açılışına Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Okul Müdürü Adnan Çakıroğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Açılışta konuşan Kızılcık, bilim fuarlarının Türkiyenin 21. yüzyıla nasıl hazırlandığını gösterdiğini belirterek, "21.yüzyıl enformasyon ve bilgi çağıdır. Bilginin sadece öğrenilmesi değil, aynı zamanda üretilmesi de önemlidir" dedi.
     Bilgiyi öğrenmek ne kadar önemliyse onu üreterek dünyada liderlik yapmanın da o kadar kıymetli olduğunu anlatan Kızılcık, "Ulu Önder Atatürk bizlere muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı hedef olarak göstermiştir. Bunu gerçekleştirmenin yolu da bilgiyi üreterek onu kullanmaktan geçer" diye konuştu.
     Kızılcık, öğrencilerin sadece Türkiye değil dünya gençleri ile rekabet edebilecek seviyeye gelmesi gerektiğini anlatarak, "Proje fuarları sayesinde projeye dayalı çalışmalar yapacaksınız. Ben dördüncü kez bilim fuarına katılıyorum. Bu zamana kadar gördüğüm tüm projeler beni çok heyecanlandırdı. Sizlerden ümitliyiz" ifadesini kullandı.
     Gümrükçüoğlu da, okullara belediye olarak her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Belediyemiz okullarımıza fiziki ortamlarının güzelleştirilmesi ve yavrularımızın daha nezih ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak için gerekli desteği vermektedir" dedi.
     Bilimsel fuarların önemine işaret eden Gümrükçüoğlu, "Türkiyeyi ileriye bu güzel projelerle açılan ufuklarınızla taşıyacaksınız" şeklinde konuştu.
     Konuşmalar sonrası Kızılcık, Gümrükçüoğlu ve Kırbaç, açılışını yaptıkları fuarı gezdi. Kızılcık, 39 bilimsel projenin yer aldığı fuarda öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER