Bilim ve Deney Merkezine ilgi artıyor

Bilim ve Deney Merkezine ilgi artıyor -Eskişehirde bir yıl önce hizmete açılan merkezi, bugüne kadar 100 bin kişi ziyaret etti -Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi Yöneticisi Aydınmakina: -"Sadece kent içinden değil, aynı zamanda kent ve


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde bir yıl önce hizmete açılan Bilim ve Deney Merkezini bugüne kadar 100 bin kişi ziyaret etti.
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sazova Mahallesindeki Bilim, Sanat ve Kültür Parkına yaptırılan Bilim Deney Merkezinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
     Etkinlikler çerçevesinde ziyaretçilerine kapılarını açan Merkez de bilimsel deneyler sergilenirken vatandaşlar günlük yaşamda karşılaştıkları pek çok şeyi bilimsel olarak deneme fırsatı buldu.
     Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi Yöneticisi Didem Aydınmakina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin geçen yıl 16 Nisanda hizmete girdiğini dile getirerek, açıldığı günden bu yana Türkiyenin her yerinden ve ülke dışından yaklaşık 100 bin 458 ziyaretçiyi ağırladığını belirtti.
     Merkez de, dinozorların yaşamından, kuantum fiziğine, ses, ışık, su, hava, hız, enerji, mekanik, uzay simülasyonu ve animatronik temalarından oluşan sergiler ile interaktif düzenekler yer aldığını anlatan Aydınmakina, "Sadece kent içinden değil, aynı zamanda kent ve ülke dışından da akın akın ziyaretçilerimiz geliyor. Talepleri karşılamakta çok zorluk yaşıyoruz. Aynı zamanda havaların ısınmasıyla şehir dışından da turlar geliyor. Özellikle İstanbuldaki okulların da tur kapsamına alması bizleri mutlu ediyor" dedi.
     Bilim ve Deney Merkezi olarak çeşitli bilim turları yaptıklarını vurgulayan Aydınmakina, "Okullardan gelen çocuklara, yaş seviyelerine uygun bilim turları,genel ziyaretçiye de adrenalin, kinetik, potansiyel, mekanik turlarını sunuyoruz" diye konuştu.
    
     -"Gelecekte bilim adamı olacak çocuklarımızın deneyerek öğrenmesini amaçladık"-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise merkezin yaklaşık bir yıl önce açıldığını ve tahminlerin üzerinde bir ziyaretçi sayısına ulaştığını ifade ederek, "Belediye olarak burayı açarken gelecekte bilim adamı olacak çocuklarımızın deneyerek öğrenmesini amaçlamıştık ve amacımıza ulaştık. Bizim tahminlerimizin üzerinde bir ziyaretçi aldı. Yaklaşık 100 bin kişi bir yıl içerisinde burayı ziyaret etti" dedi.
     "Deneyerek öğrenen çocuklar, gelecekte yapacakları icatlarla Türkiyenin kalkınmasına katkı sağlayacaklar" diyen Büyükeerşen, şunları kaydetti:
     "Bilim Deney Merkezimiz çocuklar üzerinde deneyerek öğrenme fırsatı veriyor. İleride icatlar yapacak çocuklarımız, Türkiyenin önünüm açılmasına vesile olacak. İleride bir su altı dünyası merkezi açacağız. Benim hayalim, burayı Disneyland gibi yapmak."
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin - Ömer Ürer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilim ve Deney Merkezine ilgi artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER