Bingölde Doğalgazda Altın Eller pojesi

Bingölde Doğalgazda Altın Eller pojesi -Proje kapsamında düzenlenecek doğalgaz tesisatçılığı kursuna katılacaklar kura ile belirlendi


BİNGÖL (A.A) - Bingölde Doğalgazda Altın Eller projesi kapsamında açılacak doğalgaz tesisatçılığı kursuna katılacaklar kura ile belirlendi.
     Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan ve SODES kapsamında desteklenen proje kapsamında açılacak 30 kontenjanlı doğalgaz tesisatçılığı kursuna katılmak için 59 kişi müracaat etti.
     Kursa katılacakların belirlenmesi için okulda düzenlenen kura töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, işsiz gençlerin meslek sahibi olmaları ve istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla SODES, Halk Eğitim Merkezi, İşkur ve diğer kurumlar aracılığıyla zaman zaman kursu açtıklarını ifade ederek, doğalgaz tesisatçılığı kursunun da bunlardan biri olduğunu söyledi.
     Sarı, okul müdürünün gayretleri ile hazırlanan proje kapsamında kurs açılacağını belirterek, Gönlümüz bu projeye müracaat eden herkesi kursa dahil etmektir. Ancak kontenjan 30 kişi ile sınırlı. O nedenle ben kuraya katılan herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir rızık, nasip meselesidir. Artık kime hayırlısıysa, kime faydası olacaksa kurada onlar çıksın dedi.
     Daha sonra 17 Aralıkta başlayacak kursta 400 saat eğitim görecek 30 kursiyer kura ile belirlendi.
     Törene, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fikret Bozaba ve Ali Berdibek ile okul müdürü Abdulselam Beğiç ve kursa müracaat edenler katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde Doğalgazda Altın Eller pojesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER