Bingölde askeri konvoya yapılan saldırı

Bingölde askeri konvoya yapılan saldırı -Bingöl Valisi Güvençer: 7 şehit 63 yaralımız var, yaralılarımızdan 7sinin durumu ağır. Umarım şehit sayısı artmaz


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöldeki terör saldırısına ilişkin olarak, 7 şehit, 63 yaralımız var, yaralılarımızdan 7sinin durumu ağır. Umarım şehit sayısı artmaz dedi.
     Güvençer yaptığı açıklamada, Elazığda, izinli ya da birliklerine katılmak üzere olan 200 askerden oluşturulan 5 sivil araçlık konvoy ve ona refakat eden zırhlı araca, Muş ve Van istikametine giderken saat 12.30 sıralarında Muş-Bingöl karayolu Kardeşler köyü mevkisinde roketatarlı saldırıda bulunulduğunu bildirdi.
     Saldırıda 7 şehit ve 63 yaralı olduğu bilgisini veren Vali Güvençer, şöyle konuştu:
     7 şehit 63 yaralımız var, yaralılarımızdan 7sinin durumu ağır. Yaralılarımızdan 4ü Solhan, 4ü Muş Devlet Hastanesine sevk edildi. Devlet hastanemize gelen diğer arkadaşlarımızdan 5i temin edilen hava helikopterleriyle Elazığ, Erzurum ve Malatyadaki hastanelere sevk edildi. Umarım şehit sayısı artmaz.
     Sağlık Bakanlığı gereğinde kullanılmak üzere aynı anda 4 yaralıyı yoğun bakım koşullarında Ankaradaki tıbbi müdahale merkezlerine intikal ettirebilecek uçak ambulansı Elazığ Havaalanında hazır tutuyor. Olayı takiben hem polis hem jandarma özel harekat birliklerimizle olay yeri çevresine operasyona başladık. Biz bu hain saldırıyla ilgili son sözümüzü, bu katilleri en yakın zamanda Bingölden temizleyerek söylemiş olacağız.
     Bingölün bu coğrafyanın hatta Anadolunun sahip olduğu değerleriyle kalbi konumunda olduğunu ifade eden Vali Güvençer, 2 gün içinde yaşanan saldırılarla Türkiyenin ve Türk milletinin kalbine bir hançer saplandığını belirterek şunları söyledi:
     Vatan toprağına emanet ettiğimiz 7 şehidimize Allahtan rahmet, bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun. İnşallah yaralılarımıza bütün gayretlerimizle müdahale edeceğiz, inşallah yeni şehit haberleri vermek durumunda kalmayacağız. Yaralılarımıza Allahtan acil şifalar diliyorum. Bu tür menfur olayların hem ilimizde hem bölgemiz ve ülkemizde son bulmasını diliyorum.
     Konvoydakiler, birliklerine dönen sivil askerlerimizdi. 1993 yılında yaşadığımız menfur hadise gibi yine lanetli örgüt, çirkin yüzünü gösterdi. Sivil ve silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kurdu.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde askeri konvoya yapılan saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER