Bingölde SGK bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bingölde SGK bilgilendirme toplantısı yapıldı -Bingöl SGK Müdürü Muzaffer Çakar: Sosyal güvenlik haklarının 5 ayrı yasa ile düzenlenmesi farklı sosyal güvenlik kanunlarına tabi olarak çalışanların hak ve yükümlülükleri aras


BİNGÖL (A.A) - Bingölde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünce Sosyal Güvenlik Reformu ve uygulanan teşvik uygulamalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Bingöl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Çakar, yeniden yapılandırılan ve faaliyet alanı genişleyen kurumun amacının sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişebilir çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmek olduğunu söyledi.
     2006 yılından önce sosyal güvenlik haklarının 5 ayrı yasa ile düzenlendiğini belirten Çakar, şunları söyledi:
     Sosyal güvenlik haklarının beş ayrı yasa ile düzenlenmesi farklı sosyal güvenlik kanunlarına tabi olarak çalışanların hak ve yükümlülükleri arasındaki norm ve standart birliğini bozmaktaydı. Bu amaç doğrultusunda 2006 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığını tek çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu kuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumunun ülke genelinde 26 binden fazla çalışanı ile ülkenin tüm nüfusuna hizmet veren en önemli kurumlardan bir tanesi haline geldi. Yeni teşvik sistemi ile Türkiye altı bölgeye ayrılmıştır. Bingöl altıncı bölgede yer almaktadır. Altıncı bölge için gelir vergisi stopajı ve sigorta primi işçi hissesi desteği getirilmiştir. Kayıt dışı işçi çalıştıranların ve sahte sigorta ile işçi çalıştırdıkları tespit edilen iş yerleri bir yıl süre ile bu teşviklerden yararlanamayacaklardır dedi.
     Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Yardımcısı Ayhan Palaoğlu ise, teşviklerin bölge ve Türkiye açısından önemini vurgulayarak teşviklerin amaçlarının, Cumhuriyetin 100. yılında, dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmak, 500 milyar dolar mal ihracatı yapmak ve kişi başına 25 bin dolar milli gelir kazanımı sağlamak olduğunu kaydetti.
     Toplantıya, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ile kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde SGK bilgilendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER