Bingöl Belediyesi Futbol Okuluna 450 kişi

Bingöl Belediyesi Futbol Okuluna 450 kişi kayıt yaptırdı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediyesi 4. Geleneksel Yaz Futbol Okuluna 450 kişi kayıt yaptırdı.
     Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren 4. Geleneksel Yaz Futbol Okulunun açılışı nedeniyle sentetik sahada bir tören düzenlendi.
     Törende konuşan Belediye Başkanı Serdar Atalay, 10-14 yaş arasındaki 450 öğrenci ve 5 antrenör gözetiminde çalışmalarına başlayan Yaz Futbol Okulunun 18 Temmuzda son ereceğini söyledi.
     Gençlerin yaz aylarında hem vakitlerini değerlendireceği hem de sağlıklı bir bedene ulaşma adına Yaz Futbol Okulunun çok faydalı olacağını ifade eden Başkan Atalay, şöyle konuştu:
     Geleneksel hale gelen Bingöl Belediyesi 4. Yaz Futbol Okulunu tekrar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 450 gencimiz kayıt yaptırdı. Ancak gelen hiç kimseyi geri çevirmeyeceğiz. Bu sayı belki 500 olacak. Bütün gençlerin spor malzemelerini temin ettik. Bingölün bütün mahallelerinden katılan gençler var. 10-14 yaş arası gençlerimiz ile 5 futbol altyapı antrenörü gözetiminde çalışmalarına başladı. Amacımız, bu gençlerin okul dışında sosyal aktivite yapabilmelerine imkan sağlamak ve tesislerimizden faydalandırmaktır. 12 ay boyunca kabiliyetli gençlerimizi yıl içerisinde altyapıda çalıştırmak ve orada da yeteneğine göre Belediye Bingölspor A takımına monte etmek ve geleceğe dönük hazırlamak hedeflerimiz arasındadır.
     Sadece erkeklerin değil, kız çocuklarının da sporla tanışmaları için çalışmalarının devam ettiğini anlatan Başkan Atalay, gençlerin hem sosyalleşmesini hem vakitlerini daha sağlıklı geçirmelerini hem de zararlı alışkanlıklardan ve zararlı ortamlardan korunmalarını sağlamak adına bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Sadece yaz aylarına mahsus değil, yıl boyu devam eden ve sadece futbol olarak değil, birçok spor branşında devam eden bir faaliyet olduğunu dile getiren Atalay, Bingölde bu güzel spor tesisleri oldukça, bunlara yenileri eklendikçe daha da artan bir sayıda gençlerin katılımının olacağını düşünüyorum. Sadece erkek çocuklarımız spor yapıyor. Özellikle kız çocuklarımızın da sporun diğer alanlarında kanalize edilmesi için gayretlerimiz devam ediyor dedi.
     Daha sonra Başkan Atalay, 450 çocuğa tozluk, şort ve formadan oluşan birer takım spor elbisesi hediye etti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl Belediyesi Futbol Okuluna 450 kişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER