Bingöl Valisi Güvençer:

Bingöl Valisi Güvençer: Koruyucu aile sıralamasında Türkiyede son sıralardaydık. Şimdilik 1 başvuru ile biraz olsun o pozisyonumuzdan uzaklaştık


BİNGÖL (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı koruyucu aile uygulaması için Bingölde 1 ailenin başvurduğu bildirildi.
     Bingöl Valiliği 2013 yılı basını bilgilendirme toplantısı İl Özel İdaresi sosyal tesisinde yapıldı. Vali Mustafa Hakan Güvençer, toplantıda yaptığı konuşmada, Bingölde her şeyin adım adım daha iyiye gittiğini, hep birlikte el ele vererek en başta sevgiyi yüreklerine koyarak daha iyiye ve güzele ulaşmak için her gün biraz daha çaba sarf edeceklerini söyledi.
     Bingöllülerin sevgisini, saygısını, iyi niyetlerini, güzellikleri her şeyden önce dualarını arkalarında hissetmenin zorluklarla başa çıkmak için çok özel bir güç verdiğini kaydeden Güvençer, Bingölün kıymetini bilmeleri gerektiğini bildirdi.
     Bingöle otorite kullanmaya, mutlak yönetici ve yönlendirici olmaya gelmediğini ifade eden Güvençer, Bingölün hemşehrisi olmaya geldim. Bingölü anlamaya, Bingöl ile kaynaşmaya, Bingöllüler ile el ele vererek Bingölün, Bingöllülerin projelerini keşfetmeye ve bu projelerin yürütümünde elimden geldiğince bu projelerin gerçek sahibi olan hemşehrilerime omuz vermeye geldim. Benim hazır projelerim yok, Bingöllülerin projelerini gerçekleştirmeye yardımcı olmak istedim diye konuştu.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı koruyucu aile ile toplumu bilinçlendirme ve mümkün olduğunca çocukların koruyucu aileler refakatinde büyütülmeleri için gönül elçileri ile her ilden gruplar oluşturulmasının istendiğini belirten Güvençer, koruyucu aile uygulamasında Bingölde şimdiye kadar bir ailenin müracaat ettiğini kaydetti.
     Güvençer, şöyle devam etti:
     Bingölde 338 gönül elçimiz oldu. Gönül elçisi sayısı tabii ki önemli fakat bu gönül elçilerimizin çalışarak koruyucu aile konusunda Bingölün bir mesafe alması gerekir. Koruyucu aile sayımız sıfırdı. Koruyucu aile sıralamasında Türkiyede son sıralardaydık. Şimdilik 1 başvuru ile biraz olsun o pozisyonumuzdan uzaklaştık.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl Valisi Güvençer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER