Bir SMS ile yeniden iş hayatında

Bir SMS ile yeniden iş hayatında -Ayşe Kozuk, yaklaşık 14 yıl ara verdiği çini işlemeciliğine Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanına attığı bir SMS ile geri döndü -Kadın Girişimciler Kurulunun yardımı ile KOSGEBten kr


ANTALYA (A.A) - Ayşe Kozuk, ailevi nedenlerden ötürü yaklaşık 14 yıl ara verdiği çini işletmeciliğine yerel bir televizyon kanalında izlediği Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanına attığı SMS ile geri döndü. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargının yardımı ile yeniden çini işlemeciliğine başlayan ve KOSGEBten kredi alarak atölye kuran Kozuk, 2012 Antalyanın Kadın Girişimcileri Yarışmasında da üçüncü oldu.
     Ailesiyle 1986 yılında Kütahyaya yerleşen Ayşe Kozuk (49), burada dükkanlarda gördüğü çinilerden etkilenerek çini yapmaya başladı. Çini fabrikasında başladığı işe kendi atölyesini kurarak devam eden Kozuk, işini öyle ilerletti ki yanında 10 kişi çalıştırmaya, ürettiklerini İstanbul ve Antalyadaki işyerlerine satmaya başladı. Ancak daha sonra atölyesini kapatarak ailesi ile Antalyaya göç eden Kozuk, çini işini bırakmak zorunda kaldı.
    
     -Bir SMS ile yeniden iş hayatına döndü-
    
     Maddi zorluklar yaşayan ve yeniden çini yapmak isteyen Kozuk, 2009 yılında Antalyadaki yerel bir televizyon kanalında izlediği Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargının sözlerinden etkilenerek, programa beni evden çıkarın şeklinde bir kısa mesaj gönderdi.
     Yaklaşık bir hafta sonra kendisine ulaşan Yargının yardımı sayesinde yeniden evinde çini üretmeye başlayan Kozuk, bir süre sonra KOSGEBden kredi desteği alarak Döşemealtı ilçesinde küçük bir atölye kurdu. Zamanla üretimini artıran Kozuk, 2012 Antalyanın Kadın Girişimcileri Yarışmasında İşyeri açarak üretim ve ticaret yapanlar kategorisinde üçüncü oldu.
    
     -İnsan gayret gösterdi mi başaramayacağı şey yoktur-
    
     Kütahyada vitrinlerde çini tabaklarını görmesiyle çiniye aşık olduğunu belirten Kozuk, işini yaptığı sürece evini ve 5 çocuğunu da ihmal etmediğini kaydetti.
     Antalyada evde oturduğu süre içerisinde adeta enerjisinin tükendiğini, Kadın girişimciler Kurulu Başkanı Yargın ile görüştükten sonra ise kendine geldiğini ifade eden Kozuk, Işık hanım, anlattıklarımdan sonra bana Sen çok güçlü bir kadınsın, böyle pes etmemen gerekir dedi. O görüşmeden sonra kendime geldim. Çünkü ben o güne kadar çok şeyler başarmıştım. Yeniden enerjiyle doldum ve üretmek istedim dedi.
     Çini yapmanın kendisine terapi gibi geldiğini ve üretmenin kendisi için çok önemli olduğunu dile getiren Kozuk, İnsan gayret gösterdi mi başaramayacağı şey yoktur. Ben evde oturmak değil, üretmek istiyorum. Bu benim kendimi ifade etme biçimim. Evde oturmak zorunda kalan çok sayıda kadın var. Eğer imkan verilirse yüzlerce kadına çini işlemeciliğini öğretmek istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Mehmet Yılmaz Atila
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bir SMS ile yeniden iş hayatında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER