Bir hafta içinde iki kez darp

Bir hafta içinde iki kez darp edildi -Bitlis Devlet Hastanesinde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güzelgün, hasta yakınları tarafından bir hafta içinde iki kez darp edildi -Tedavi altına alınan Güzelgüne, 3 haft


BİTLİS (A.A) - Bitlis Devlet Hastanesinde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Güzelgün, bir hafta içinde iki kez hasta yakınları tarafından darp edildi.
     Darp edilmesiyle sağ el bileğinde yumuşak doku zedelenmesi ve sol bacağında ezilme oluşan Güzelgüne, 3 hafta iş göremez raporu verildi.
     Hastanede tedavi altına alınan Güzelgünü, meslektaşları ve Bitlis Tabip Odası üyeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Güzelgün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta içinde hasta yakınları tarafından iki kez darp edildiğini belirterek, son olayda ameliyattan çıktıktan sonra servisleri gezdiği sırada, 2 kişinin saldırısına uğradığını söyledi.
     Güzelgün, olayı şöyle anlattı:
     Son darp edildiğim olayda benim aynı gün içinde acil bir sezaryen ameliyatım vardı. Ameliyatım saat 12.00da bitti. Servise hasta odalarını gezerken, üzerime yürüyen şahıs hiçbir şey demeden bana tekme ve yumrukla saldırdı. Bende kendimi korumaya çalıştım. Ancak bana saldıran kişinin yanındaki şahıs beni arkadan tuttu ve senin yüzünden onun çocuğu öldü dedi. Bahsedilen o çocuğun kalp atımı anne karnında durmuş ve 7 haftalık bir gebelikti. Çocuk anne karnında ölmüştü. Biz buna düşük diyoruz. Her ne kadar dışarıya atılmamışsa olsa da bu bir düşük çeşididir. Zaten sonradan atılacaktı. Bunda herhangi bir hatam ve ihmalim yok.
     Darp edildikten sonra sağ el bileğinde yumuşak doku zedelenmesi ve tekmeler sonucu sol bacağında ezilme olduğunu belirten Güzelgün, kendisine saldıran şahıslardan şikayetçi olduğunu ve dosyasının savcılığa intikal ettiğini bildirdi.
     Yaklaşık 15 aydır Bitliste görev yaptığını ve böyle olaylarla çok karşılaştıklarını kaydeden Güzelgün, Daha mesleğimin ikinci ayında Ağrının Patnos ilçesinde yine darp edilmiştim. Buradan hasta yakınlarına seslenmek istiyorum. Doktorlara nasıl bu şekilde davranabiliyorsunuz. Biraz sağ duyulu olun. Çünkü bu yaptığınız şey aslında bindiğiniz dalı kesmektir. En kötü ve mesleğini yapamaz halde olan doktor dahi hiçbir zaman size zarar vermek istemez. Size can vermek için uğraşır. Siz aslında böyle yaparak kendinize zarar veriyorsunuz. Hiçbir doktor hastasına zarar vermek istemez dedi.
    
     -Bu olaylar doktorların şevkini kırıyor-
    
     Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Kafadar ise darp edilen Güzelgüne 3 hafta iş göremez raporu verildiğini ve doktorun şu anda hizmet veremez duruma geldiğini belirtti.
     Kafadar, şunları kaydetti:
     Ülkemizde son zamanlarda sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının arttığını hepimiz biliyor ve görüyoruz. Hastanemizde bu üzücü olaylardan birine şahit olduk. Doktorumuz, bir hasta yakını tarafından yaralandı. Hizmet dolayısıyla gelen doktorların bu tür olaylarla karşılaşması şevklerini kırıyor. Tabii böyle olaylar, bütün Bitlis halkına mal edilemez. Doktorlar olarak Bitlis halkına hizmet vermekten mutluyuz. Bundan sonra da karşımıza çıkacak her türlü olumsuzluğa rağmen, tüm ekibimizle hizmet etmeye devam edeceğiz.
     Bitlis Tabip Odası Başkanı İsmail Gülşen de tamamen Allahın takdiri olan bir düşük olayının, bir doktora mal edilmesinin cahillik olduğunu bildirdi.
     Bu gibi olayların doktorların çalışma şevkini kırdığını kaydeden Gülşen, şunları ifade etti:
     Bu olay hasta yakınının, hırsını çıkarabileceği bir insan araması sonucu yaşanmıştır. Bu da doktorumuza denk geldi. Böyle olayların bir daha yaşanmaması için, tabip odası olarak gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bu olay tamamen Bitlis halkına yapılmış bir olay. Çünkü böyle olaylar doktorların çalışma şevkini kırıyor. Bitlis halkına hizmet olayını biraz daha niyetsizleştiriyor. Bir kişinin yaptığı olayın, Bitlis halkına lanse edilmesini istemiyoruz. Fakat bunu yapanlar cezasız kalmasın. Böyle bir olay oluyor. Ama halktan hiç kimse bu olaya tepki göstermiyor. Bu olaylar halk tarafından kınanmalı.
    
     Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bir hafta içinde iki kez darp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER