Biriktirdiği tespihlerle koleksiyon sahibi oldu

Biriktirdiği tespihlerle koleksiyon sahibi oldu -Ahlat ilçesinde yaşayan ve ömrünün yarısını tespih biriktirerek geçiren Ömer Tatlısu, oldukça büyük bir tespih koleksiyonu oluşturdu


BİTLİS (A.A) - Ahlat ilçesinde yaşayan Ömer Tatlısu, ömrünün yarısını tespih toplayarak geçirip, oldukça büyük bir tespih koleksiyonu oluşturdu.
     Tatlısu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tespih merakının küçük yaşlarda başladığını ve bu merakı babasının etkisiyle kazandığını söyledi.
     Bu ilgisiyle yüzlerce tespihten oluşan büyük bir koleksiyona sahip olduğunu belirten Tatlısu, gittiği her ülkede ve şehirde mutlak tespih aldığını kaydetti.
     Tatlısu, şunları söyledi:
     Aşağı yukarı 30-35 yıldır tespih merakım var. Bu bize biraz da babadan kalma bir merak. Ben de tespihlere büyük ilgi duyuyorum. Gittiğim şehirlerde, ilk uğrak yerim tespihçiler oluyor. Birkaç kez yurt dışına çıkma fırsatım oldu. Gittiğim tüm ülkelerden, değişik tespihler satın aldım. Bunları koleksiyonuma kattım. Bu öyle bir merak ki, Türkiyede de hangi şehre gitsem tespihçilerin olduğu bölgeyi bilir ve günümün çoğunu orada geçiririm. Bazen gittiğim şehirlerde, cebimde harçlığım kalmamasına rağmen, son paramı tespihe verdiğim olmuştur.
    
     -30 yıldır tespih biriktiriyorum
    
     Koleksiyonunda Hindistan, Pakistan, Suriye, Türki Cumhuriyetler ve çeşitli Arap ülkelerinden satın alınan tespihler bulunduğunu açıklayan Tatlısu, 30 yılı aşkın süredir tespih biriktirdiğini ifade etti.
     Tespihi değerli kılan 2 unsur bulunduğunu belirten Tatlısu, bunlardan birinin hammadde diğerinin ise işçilik olduğunu kaydetti.
     Tatlısu, Elimde Osmanlı kehribarı, ateş kehribarı, sıkma kehribar, damla kehribar, firuze, fildişi, kuka, abanoz, keçiboynuzu, oltu taşı ve ismini sayamayacağım bir çok tür tespihim var dedi.
     Yüzlerce ebatta, renkte, taşta tespihe sahip olduğunu dile getiren Tatlısu, koleksiyonundaki tespih sayısının bini bulduğunu ifade etti.
     Tatlısu, Bunca yıldır tespih biriktiriyorum. Tespihlerim benim için çok değerli. Güzel bir mekanda, tespihlerimi sergilemeyi çok istiyorum. Zamanla imkanlarım oluşursa, onları güzel bir şekilde sergilemeyi ve bu merakımı herkesle paylaşmayı istiyorum dedi.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Biriktirdiği tespihlerle koleksiyon sahibi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER