Birinci öğretim ile açık öğretimde harçların

Birinci öğretim ile açık öğretimde harçların kaldırılması -Anadolu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Karaca: -Birinci öğretim ile açık öğretim öğrencileri, kararı büyük sevinçle karşıladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Nihat Karaca, birinci öğretim ile açık öğretimde harçların kaldırılmasının üniversite öğrencilerini sevindirdiğini söyledi.
     Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların imzaladığı kararnameyle, üniversitelerde birinci öğretim ile açık öğretim de harçların kaldırılmasıyla çok mutlu olduklarını ifade etti.
     Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınçın, önceki gün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından birinci öğretim ile açık öğretim de harçların kaldırıldığı müjdesini vermesinin ardından, üniversite öğrencilerinin teşekkürlerini ilettiğini kaydeden Karaca, şöyle konuştu:
     Kararı, 1,5 milyonu aşkın birinci öğretim öğrencisi ile 2 milyona yakın açık öğretim öğrencisi, büyük sevinçle karşıladı. Öğrenci arkadaşlarımız adına çok mutluyuz. Bugüne kadar öğrenci arkadaşlarımızın şikayetlerinde ilk sırayı, harç alıyordu. Şimdi ikinci sıradaki sıkıntımız olan barınma sorununun tamamen çözümünü arzu ediyoruz.
     Karaca, üniversite yönetiminin, harçların kaldırılması durumuna biraz sıkıntılı baktığını öne sürerek, Çünkü maddi gelir kaynağımız, açık öğretim ve diğer öğrenim harçlarındandı. Ama eminim ki Maliye Bakanlığı, bununla ilgili bir politika izleyecektir ifadelerini kullandı.
     Öte yandan ikinci öğretimdeki öğrenciler için de katkı payı alınmaması için çalışma yapacaklarını bildiren Karaca, konuyla ilgili önerge hazırlayıp Türkiye Öğrenci Konseyine sunacaklarını dile getirdi.
     Karaca, ilk yönetim kurulu toplantısında çalışma grubu oluşturmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Birinci öğretim ile açık öğretimde harçların Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER