BİSİAD Başkanı Osman Akın:

BİSİAD Başkanı Osman Akın: -Bilişim Vadisi için adres olarak İzmit seçildi, ama İzmitte şu ana kadar hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Madem Bilişim Vadisi oraya kurulacak biz de Bursada Yazılım Vadisini kurmak için yola çıktık


BURSA (A.A) - Bilişim Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın, Bilişim Vadisi için adres olarak İzmitin seçildiğini, ancak şu ana kadar hiçbir ilerleme kaydedilmediğini ifade ederek, Madem Bilişim Vadisi oraya kurulacak biz de Bursada Yazılım Vadisini kurmak için yola çıktık dedi.
     Akın, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) Başkanı Naci Şahini ziyaretinde, BALKANSİAD tarafından Bursaya kurulması planlanan Balkan Türk Üniversitesinin kendileri için önemli olduğuna dikkati çekti.
     Türkiyede 75 üniversitede bilgisayar ve yazılım bölümü olduğunu, ancak Bursada hala bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği bölümlerinin bulunmadığını belirterek, Bu bizim için büyük bir talihsizliktir. Balkan Türk Üniversitesini bu açıdan oldukça önemsiyoruz dedi.
     Akın, BİSİADın Bursanın yanı sıra ülke genelinde de çok önemli işlere imza attığını vurgulayarak, Dünyada 2,4 trilyon avroluk bir bilişim pazarının bulunuyor, ancak Türkiye bu pastadan 34,5 milyar dolar civarında bir pay alıyor. İşte bu noktada Bursalı iş adamlarına çok iş düşüyor. Eğer Bursa sanayisi büyüyecekse temiz olarak büyümeli. Daha katma değerli olan yazılım ile büyümeli diye konuştu.
     Türkiyede Bilişim Vadisi kurulması için girişimlerin olduğunu hatırlatan Akın, şunları kaydetti:
     Bilişim Vadisi için adres olarak İzmit seçildi, ama İzmitte şu ana kadar hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Madem Bilişim Vadisi oraya kurulacak biz de Bursada Yazılım Vadisini kurmak için yola çıktık. Valimizin ve siyasi otoritenin de desteğini aldık. Yazılım Vadisi Bursaya katma değer sağlayacak. Bursayı yazılımın başkenti yapmak istiyoruz. Yazılım Vadisi dışında uluslararası yazılım kongresi düzenlemeyi de düşünüyoruz. Yılda 2 kez düzenlenecek kongre ile hem yazılımın kalbinin Bursada atmasını sağlayacağız hem de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezini hareketlendireceğiz.
     Akın, bilişim suçları konusuna da değinerek, bu konuda Bursa polisiyle ortak hareket ettiklerini belirtti. İş adamlarının bilişim suçları ile ilgili fazla bilgi sahibi olmadıklarını ifade eden Akın, Şirketler bilişim konusunda birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalabiliyorlar. Çok önemli verileri çalınabiliyor. Bu noktada BALKANSİAD üyesi iş adamlarına Bursa Emniyet Müdürlüğü ile ortak olarak seminer verebiliriz dedi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BİSİAD Başkanı Osman Akın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER