Bismilde kan davalılar barıştırıldı

Bismilde kan davalılar barıştırıldı -AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: Müslümanlara yakışan affetmektir


DİYARBAKIR (A.A) - Bismil ilçesinde, Sait Şanlı Barış Komitesinin girişimleri sonucunda ikna edilen kan davalılar düzenlenen barış yemeğinde kucaklaştı.
     Korukçu köyünde, 2004 yılında, akraba olan Karaman ailesi mensupları arasında çıkan kavgada 1 kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanması üzerine taraflar arasında kan davası başladı. Taraflar, Sait Şanlı Barış Komitesinin araya girmesiyle barışmaya ikna edilerek ilçe merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirildi.
     Törende konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu barışan taraflara teşekkür ederek, Müslümanlara yakışan affetmektir. Barışan taraflara teşekkür ediyorum. Umarım bu barış, bölgemizdeki, ülkemizdeki barışa da vesile olur dedi.
     Bismil Müftüsü Hanifi Ballı da barışan tarafları tebrik ederek, Kitabımızın birinci harfi Badır. Yani Bismillahın başındaki Ba. Kuranın son harfi de Nas Suresindeki Sindir. Ba ile başlayıp Sin ile biten Kuran-ı Kerimdeki bütün ayetler bu amca çocuklarımızın arasında hakemdir. Hiç kimse yanlış bir şey yapmasın. Bu Kuran sizin şahidiniz olsun diye konuştu.
     Sait Şanlı Barış Komitesi adına konuşan Metin Özşanlı ise her iki taraftan da yanına aldığı çocuklarla birlikte yaptığı konuşmada, Bir taraf özür dilemiştir. Bir taraf da insanlık adına, bu çocukların geleceği adına affetmiştir. Ailelerin büyüklerine teşekkür ediyorum dedi.
     Konuşmaların ardından iki tarafın fertleri Kuran-ı Kerimin altından geçerek tokalaşıp kucaklaştılar.
     Barış yemeğine AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ve Sait Şanlı Barış Komitesi üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bismilde kan davalılar barıştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER