Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl

Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü


BİTLİS (A.A) - Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, törene katılanların bayramını kutladı.
     Törende konuşan Alaydın, Anadolunun 1. Dünya Savaşında düşmanlarca masa başında paylaşıldığını ve o dönemde, Bitlisin Rusların payına düştüğünü söyledi.
     Verilen 5 ay 5 günlük bir mücadeleyle Bitlisin düşman işgalinden kurtarıldığını ve yaralarını sarmaya başladığını ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:
     Yıllarca süren ve birçok cephede devam eden savaşlar kazanıldı. Bugün özgür, ayakları üzerinde duran, bağımsız ve güçlü bir devlete sahip olduk. Bu şehrin evlatları direndi ve bize unutulmaz bir miras bıraktı. Bu mirasın adı Türkiye Cumhuriyetidir. Bu miras ülkede yaşayan herkesindir. Bu şanlı mücadelede şehit olanlara Allahtan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.
     Bitlisin geçmişte yokluk içinde ezildiğini dile getiren Alaydın, kentin son 10 yıl içinde eğitim, sağlık ve ulaşımda büyük bir ivme yakaladığını kaydetti.
     Alaydının konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi ile devam eden program, Güroymak Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencilerince hazırlanan resim sergisinin açılışı ile son buldu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER