Bitliste METEK projesi tanıtıldı

Bitliste METEK projesi tanıtıldı


BİTLİS (A.A) - Bitliste, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiyenin finanse ettiği Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) projesinin tanıtımı yapıldı.
     Kentteki bir otelde yapılan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Bitlisin Avrupa projeleriyle son derece içli dışlı olduğunu ve böyle bir projenin tanıtımında yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
     Projenin komisyondan geçirilmesinin kendilerini sevindireceğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Komisyondan doğrudan doğruya proje geçirmek çok zor. Euro Bitlis projemiz var. Bu projenin içinde yer alanlar, sürekli proje üretiyor. Bu projelerin bize ışık olmasını diliyoruz. Günümüzde sanayi ve hizmet sektörünün yaşadığı kalifiye eleman sıkıntısını gidermek için, bunun etkin bir proje olduğunu düşünüyorum.
     Bitlis Milli Müdürü M. Emin Korkmaz ise mesleki eğitim anlamında verilerinin çok da iyi olmadığını belirtti.
     Mesleki ve teknik eğitimin, eğitim sistemi içindeki payının artırılmasının uzun süreden beri Milli Eğitim Bakanlığının öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bakanlığımız mesleki ve teknik eğitim kurumlarınca verilen eğitimin, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına daha duyarlı hale getirilmesi için birçok projeyi hayata geçirdi. METEK projesi de bu alanda yapılan çalışmaların bir devamı niteliğinde. Projenin uygulanması için 21 il pilot bölge olarak belirlendi. Buralardan alınan sonuçlar değerlendirilecek.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste METEK projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER