Biyoloji yarışması sonuçlandı

Biyoloji yarışması sonuçlandı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Biyoloji Bilgi Yarışması sonuçlandı.
     Bilgi Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen yarışmaya bu yıl 51 okuldan 535 öğrenci katıldı. Geleneksel hale getirilen yarışmada genel derecede ve 8. sınıf düzeyinde Adıyaman Karacaoğlan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ercan Varol birinci oldu.
     Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ayşe Karakuş ikinci olurken Menderes İlköğretim Okulundan Şiar Dilsiz, Özel İkbal İlköğretim Okulundan Elif Ebru Yılmaz, Merve Diyarbakırlıoğlu, Süheyla Esen ve Mustafa Yücel Özbilgin İlköğretim Okulundan Hasari Dalmış olmak üzere 5 öğrenci üçüncülüğü paylaştı.
     Yarışma Komisyonundan alınan verilere göre, yarışmada bu yıl sorulan 60 sorudan birinci 59 doğru 1 yanlış yaptı. Yarışmaya katılan öğrencilerin ortalama olarak 41 soruya doğru cevap verdikleri, 15 soruya yanlış cevap verdikleri ve net ortalamalarının 35,84 olduğu bildirildi.
     Bilgi Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Can, dereceye giren öğrencileri kutlayarak, amaçlarının öğrencilerin Biyoloji dersine olan ilgisini arttırmak, Biyolojiyi sevdirmek, öğrencilerin Fen ve teknoloji konularında çalışma verimliliklerini arttırmak olduğunu belirtti.
     Bilgi Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni ve TÜBİTAK Bilim Danışmanı Necmettin Doğan ise, sınava giren öğrencilerin net ortalamasının çok iyi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Geçen yıllarda ve bu yıl katılımcı öğrencilerimizin yaptığımız bu yarışmaya ilgiyle, şevkle rağbet ettiklerini ve üstün gayretlerini gördük. Yarışmaya başladığımız yıldan beri katılım kontenjanını fazla tutmaktaki amacımıza bu bağlamda bir kez daha ulaştığımızı yapılan doğru ve net ortalamaları gösterdi. Yarışmayı yapmadaki başlıca hedeflerimizden olan öğrencilerin Biyolojiyi teorik bir ders olarak görmeyip kendisiyle ve yaşanılan hayatla olan doğal ilişkisini kavraması ve bu biliş düzeyine erişmesine ve nihai olarak da ilimizin özellikle fen alanındaki başarısını daha üst sıralara taşımaya önemli ölçüde katkı sağladığımızı düşünüyorum.
     Öğrencilerimizin 6-7 ve 8. sınıf Fen ve Teknoloji kitaplarındaki Biyoloji konularına daha çok çalışmalarını sağlayan ödüllü yarışmamızın öncelikle SBS sınavı olmak üzere öğrencinin lise eğitimine ve üniversite giriş sınavlarına hazırlayıcı ve başarı düzeyini artırıcı bir nitelik taşıdığına inanıyorum. Gelecek yıllarda öğrencilerimiz bu çalışmalarının karşılığını çok daha fazla alacaklardır.
     Dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makineleri, biyoloji atlasları ve çeşitli hediyelerin verileceği bildirildi.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Biyoloji yarışması sonuçlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER