Bocce Türkiyede yaygınlaşıyor

Bocce Türkiyede yaygınlaşıyor -Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Türkmen: "Bocce, şu anda ülkemizde hemen hemen bütün coğrafyalarda biliniyor ve oynanıyor"


BİLECİK (A.A) - Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, bocce sporunun Türkiye genelinde yaygınlaştığını söyledi.
     Türkmen, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan bocce kursunu ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon bünyesindeki branşlardan olan boccenin, 2005 yılından itibaren Türkiyede hızlı biçimde yangınlaştığını belirtti.
     Boccenin, Türkiyede çok fazla tanınmamasına rağmen, kökeninin Anadoluya dayandırılan, antik zamandan beri Anadoluda oynanan değişik oyunların modern bir versiyonu olduğunu kaydeden Türkmen, şöyle konuştu:
     "Bocce, şu anda ülkemizde hemen hemen bütün coğrafyalarda biliniyor ve oynanıyor. Yaklaşık 20ye yakın ilde bocce sporu yapılmaya devam ediliyor. Boccenin ülkemizde kulüplerarası ligleri var. Ayrıca 2013 Akdeniz Oyunları Mersinde yapılacak. Bu oyunlarda bocce sporu da olacak. Ülkemizde çok sayıda madalya kazandırmayı ve bocceyi tanınabilir hale getirmeyi ümit ediyoruz. Şu an Bozüyükte başta beden eğitimi öğretmenleri olmak üzere çok sayıda arkadaşımız kursa katılıyor. Bu kursta başarılı olan arkadaşımız birinci kademe bocce antrenörü olarak kendi bölgelerinde bu spora katkı sağlayacaklardır. Bu sporun yayılması için faaliyetler yapacaktır."
     Konuşmaların ardından Türkmen, kursiyerlerle Halk Eğitim Merkezi bahçesinde bocce oynadı.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu / Çetin Arslancan
     Yayıncı: Ersin Şiyhan
<< Önceki Haber Bocce Türkiyede yaygınlaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER