Bocce: Dünya Kadınlar Şampiyonası

Bocce: Dünya Kadınlar Şampiyonası -Röle kategorisinde Fransayı yenen Çin şampiyon oldu -Türkiyenin İtalya ile birlikte üçüncü olduğu röle kategorisinde takımlara madalyaları verildi


MANİSA (A.A) - Manisada düzenlenen 8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonasında röle kategorisinde dereceye giren takımlar, madalyalarını aldı.
     Manisa Tenis ve Dağcılık Kulübünün evsahipliğinde 15 Ekimde başlayan ve 20 ülkenin katıldığı 8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonasında, röle kategorisi müsabakaları Çin ve Fransa arasında oynan final müsabakasıyla tamamlandı.
     Finalde rakibinin 56 atışından 41ini tutturmasına karşın, yaptığı 54 atıştan 48ini isabet ettiren Çin şampiyon oldu.
     Statü gereği 4 takımın yarı final müsabakasında ikişerli olarak eşleşerek karşılaştığı ve maçı kaybedip kazanmasına bakılmaksızın en yüksek puanlı iki takımın finale çıktığı şampiyonda, dün yarı finalde birbirine rakip olan İtalya ve Türkiye, finale çıkmaya hak kazanamayarak bronz madalyada kalmıştı.
     Şampiyonanın röle kategorisinde dereceye giren takımlara, final müsabakasının ardından törenle madalyaları verildi.
     Bocce şampiyonasında ilk madalyasını kazanan Türk Milli Takımı büyük sevinç yaşadı.
     Bocce Milli Takımı Antrenörü Hüseyin Tükenmez, yaptığı açıklamada, röle ve basamak kategorilerinde elde etikleri üçüncülükle bu spor dalında ilk madalyalarını almış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası, çiftler geleneksel, altın nokta ve basamak kategorilerinde bugün yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bocce: Dünya Kadınlar Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER