Bodrumda denizde arama kurtarma eğitimi verildi

Bodrumda denizde arama kurtarma eğitimi verildi -Bodrum Deniz Kurtarma Derneği, Bahçeşehir Üniversitesi Arama Kurtarma Birimine, denizde arama kurtarma kurtarma organizasyonu ve yaralıya müdahale etme eğitimleri verdi


MUĞLA (A.A) - Bodrum Deniz Kurtarma Derneği tarafından Bahçeşehir Üniversitesi Arama Kurtarma Birimine denizde arama kurtarma eğitimi verildi.
     Bodrum Marinadaki Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ofisinde verilen teorik dersin ardından, Bahçeşehir Üniversitesi Arama Kurtarma Birimi üyelerine Bodrum açıklarında denizde arama kurtarma, kurtarma organizasyonu ve yaralıya müdahale etme konuları uygulamalı olarak anlatıldı.
     Derneğin Operasyonlar Sorumlusu Ercan Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrumda 14 yıldır ücret almadan sürdürdükleri faaliyetleri, talep üzerine, üniversite öğrencilerine pratik olarak da aktardıklarını söyledi. Denizde ve karada 3 gün süren eğitim programı düzenlediklerini belirten Yüce, gençlerle çalışmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Bahçeşehir Üniversitesi Arama Kurtarma Birimi Direktörü Çınar Kurra ise daha önce üniversite kulübü olarak bir araya gelen ekibin, 2011 yılında birim haline geldiğini anlattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile yaptıkları protokol çerçevesinde, onların belirlediği görevlere intikal ettiklerini belirten Kurra, Bodrumdaki eğitimi, denizde arama kurtarma görevlerine katılmak için aldık. Bu eğitimden sonra biz de Sahil Güvenlik Komutanlığına başvurarak kurtarma operasyonlarında görev almak istiyoruz diye konuştu.
     Kurra, ekibin 34 kişiden oluştuğunu ve bir ay içinde tamamen hazır hale geleceğini bildirdi.
     Bodrum Deniz Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Kara da derneğin, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile yaptığı protokol kapsamında görev verilen yerlerde faaliyet gösterdiğini anlattı. Derneğin 112 acil sağlık ekibine deniz eğitimi verdiğini ve birlikte görev aldığını ifade eden Kara, Çevresi denizlerle çevreli ülkemizin limanlarında böyle ekiplerin kurulması çok önemli. Amacımız, insanların denizde sıkıntı yaşamaması dedi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bodrumda denizde arama kurtarma eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER