Bodrumda Tohum Takası Şenliği düzenlendi

Bodrumda Tohum Takası Şenliği düzenlendi -Türkiyenin birçok ilinden gelen vatandaşlardan bazıları tohumlarını takas etti, bazıları da kitap verip karşılığında tohum aldı


MUĞLA (A.A) - Bodrumda bir grup sivil toplum kuruluşunca Tohum Takası Şenliği düzenlendi.
     Gümüşlük beldesinde kaybolan yerli tohumlara dikkat çekmek amacıyla Dereköy Doğa Sevenler Derneği ile çevreci sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde düzenlenen Tohum Takası Şenliğine İstanbul, İzmir ve çevre illerden gelenlerden bazıları ellerindeki fazla tohumları başka tohumlarla takas etti, kimileri de kitap verip karşılığında tohum aldı.
     Şenlikte ayrıca yöresel müzikler çalındı, ekmek hamuru mayalandı, ağaçlara aşı teknikleri öğretildi.
     Şenliğe katılan tiyatro oyuncusu Tarık Pabuççuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, nesli tükenmekte olan tohumların takas edildiği şenlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.
     TEMA Vakfı Bodrum Sorumlusu Haluk Ortaçgil ise Türkiyede giderek yerli tohumların tüketildiğini belirterek, Yerli tohumun neslinin devam etmesi, gelecek kuşaklara aktarılması için şenlik yapılıyor. Yerli tohumlara sahip çıkmalıyız. Anadolu topraklarında tohum inanılmaz zengin. Fakat bunların orijinali giderek azalıyor dedi.
     Dereköy Doğa severler Derneği kurucu üyesi İrem Verdu, 2006 yılında çıkarılan tohumculuk yasası ile tescillenmemiş tohumların satışının yasaklandığını anımsatarak, Bu şenliği elimizdeki yerli tohumları takas etmek ve çoğaltmak için yapıyoruz. Katılım çok yüksek. Aşı atölyemiz, ekşi maya atölyemiz var. Sebze, meyve, bakliyat gibi bütün tohumları takas ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda Tohum Takası Şenliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER