Bodrumda esnaftan protesto gösterisi

Bodrumda esnaftan protesto gösterisi -Hanutçuluk yapıldığı gerekçesiyle kapatılan bazı işletmelerin sahipleri ve çalışanları, protesto gösterisi yaptı -Kaymakam Gödekmerdan: Bodrumda hanutçuluğa fırsat vermeyeceğiz


MUĞLA (A.A) - Bodrumda hanutçuluk yapıldığı gerekçesiyle kapatılan bazı işletmelerin sahipleri ve çalışanları protesto gösterisinde yaptı.
     Bodrum Belediyesi zabıta ekiplerinin Gümbet Mahallesindeki bir restoranı hanutçuluk yapıldığı gerekçesiyle mühürlediği sırada, çevredeki işletme sahipleri ve çalışanları toplandı.
     Burada dövizler açan gruptakiler, alkışlayarak işyerleri için verilen kapatma cezasını protesto ettiler. Daha sonra Adnan Menderes Caddesinden Ayaz Caddesine kadar slogan atarak yürüyen grup, burada yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri, yolu trafiğe açarak çevrede güvenlik önlemi aldı.
     Hanutçuluk yapıldığı iddiasıyla kapatılan restoranlardan birisinin işletme müdürü Mustafa Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, hanutçuluk yapılmadığı halde işletmenin kapatıldığını iddia ederek, Bu uygulamaları yanlış buluyoruz. İşletmenin başında duruyoruz, turiste hoş geldiniz diyoruz. 15 gün kapatma cezası aldık. Hepimizin borcu var. Şimdi ne yapacağız dedi.
     Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
    
     -Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan-
    
     Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hanutçuluğun yasalara göre suç sayıldığını ve turizme zarar verdiğini söyledi.
     Bazı işletmelerin hanutçuluk adı altında turisti kolundan çekerek zorla mal sattığını, kaba kuvvet kullandığını, yoldan geçerken içeriye çektiğini ve ürünlere bakıp satın almayanlara kötü muamelede bulunduğunu ifade eden Gödekmerdan, Bu saydıklarımın hepsi kamera kayıtları ile tespit edilmiştir. Kamera kayıtları olmadan bir işlem yapılmamıştır dedi.
     Hanutçuluğun turizmi baltalayan kötü bir uygulama olduğunu vurgulayan Gödekmerdan, Turizm sezonu başında esnafla, işletme sahipleriyle hem biz hem de polis toplantı yaptı. Hanutçuluğa izin vermeyeceğimizi ve yapanlara ceza uygulayacağımızı söyledik. Ancak tüm bunlara rağmen yasalara uymayan kişiler oldu. Bunlara karşı da gerekli yasal işlemler uygulandı. Bodrumda hanutçuluğa fırsat vermeyeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir : Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda esnaftan protesto gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER