Boluda deprem tatbikatı yapıldı

Boluda deprem tatbikatı yapıldı -Senaryo gereği 6.8 şiddetindeki depremin ardından İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde mahsur kalan kişiler kurtarıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Boluda İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde deprem tatbikatı yapıldı.
     İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği 6.8 şiddetindeki depremin ardından merkezde mahsur kalan yaralılar, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
     İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumların her türlü afete hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.
     Periyodik tatbikatlar yaptıklarını anlatan Arık, "Gerçekten başarılı bir tatbikat oldu. Bu tatbikatta eksiklerimizi görerek, herhangi bir afet durumunda neler yapmamız gerektiğini tespit ettik. UMKE, olarak 24 saat her türlü afet ve felakete hazır vaziyette bekliyoruz. İrandan yardım talebi gelirse, Sağlık Bakanlığından talimat geldiği an ekiplerimiz oraya intikal edecek. UMKE ekibimizi göndermeye hazırız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Boluda deprem tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER