Boluya ziyaretçi akını

Boluya ziyaretçi akını -Kenti geçen yıl 1 milyon 300 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Kayak merkezleri ve doğal güzellikleriyle ünlü Boluyu, geçen yıl 1 milyon 300 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
     Bolu kent merkezi başta olmak üzere kayak merkezi Kartalkaya ve doğal güzellikleriyle ünlü Abant, Gölcük, Yedigöller, geçen yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
     Yıl boyunca 1 milyon 300 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Boluda, il genelindeki otellerde konaklayan yabancı turistlerde ilk sırayı 14 bin 902 kişiyle Suudi Arabistan vatandaşları oluştururken, bunu Suriye, Kuveyt ve Almanya vatandaşları izledi.
     Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolunun turizm anlamında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, dünyaca ünlü Abant, Gölcük ve Yedigöllerin Bolunun doğa turizmine büyük katkı sağladığını söyledi.
     Kış turizminde de Türkiyenin önemli alanlarına sahip olduklarını dile getiren Özçimen, yeni yapılan otel ve tesislerle Bolunun yatak kapasitesinin arttırılacağını bildirdi.
     Özçimen, spor turizmi anlamında da çalışmaların sürdüğünü anlatarak, Boluda yaz aylarında kamp yapmak için yerli ve yabancı 200e yakın takım geliyor. Spor turizminde kış aylarında Antalya neyse biz de yaz aylarında Boluyu o şekle getirmek için çalışıyoruz. Yeni yapılacak futbol sahalarıyla daha çok takımın Boluda kamp yapmasını sağlayacağız diye konuştu.
     Beşiktaşın Bolunun Aladağ Yaylasına tesis yapacağını hatırlatan Özçimen, diğer takımların da Boluya gelmesi için görüşmelerin sürdürüldüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Boluya ziyaretçi akını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER