Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli:

Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: -Bir yıl içerisinde 500 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz


BOLU (A.A) - Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Boluya bir yıl içinde 500 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Köstereli AA muhabirine, müdürlüğün sorumluluk sınırları içinde 1 milyon 39 bin hektar ormanlık alan olduğunu kaydetti.
     2011 yılında bölge müdürlüğü sahasında çıkan yangınlarda 40 hektarlık ormanlık alanın yandığını belirten Köstereli, Yanan ormanlık alanlar o yıl içerisinde dikilen fidanlarla yeşillendirildi. Fidan dikme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Boluya bir yıl içinde 500 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz dedi.
     Ormanlarda gençlik bakımı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Köstereli, ormanlık alanlarda birim alana düşen ağaç sayısının belli olduğunu ifade etti.
     Köstereli, Doğal bir şekilde büyüyen ormanlardaki ağaç sayısı bir hektarlık alanda 10 bin ile 50 bin adete kadar olabiliyor. Dikim ile bir hektarlık alanda ise ağaç sayısı 2 bin 500. İki durum arasında çok büyük fark görülmekte şeklinde konuştu.
     Köstereli, ağaçların büyüyebilmesi için ışığa ve besine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Bunları karşılayabilmeleri için belirli aralıklarda olmaları gerek. Bunun için teknik elemanlar ormana girerek, sıkışık, ezilmiş, kırılmış ve kötü nitelikli ağaçlar kesilerek seyretme çalışması yapılmakta. Bunun sonucunda rüzgara, kar kırılmalarına karşı dayanıklı, düzgün gövdeli ve hızlı büyüyen ağaçlar ortamını sağlamış oluyoruz diye konuştu.
     Köstereli, amaçlarının gelecek nesillere sağlıklı yapıya sahip, kaliteli ve verimi yüksek ormanlar bırakmak olduğunu sözlerine.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER