Bolu Vali Yardımcısı Eroğlu:

Bolu Vali Yardımcısı Eroğlu: Bolu uluslararası turizmden tam payını alamıyor


BOLU (A.A) - Bolu Vali Yardımcısı Nejdet Eroğlu, Bolu uluslararası turizmden tam payını alamıyor dedi.
     Eroğlu, İstanbul Beylikdüzü TÜYAPta 17ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Bolu ve ilçelerinin tanıtımının yapıldığını ifade etti.
     Biz EMITT Fuarında biraz geri planda kalmış gibi gördük diyen Eroğlu, Bolu uluslararası turizmden tam payını alamıyor. Biz yerli turistlere hizmet ettiğimiz için bundan biraz geride kaldık. Ancak Bolunun güzelliğini etkilemiyor. Bolu inanılmaz güzelliği ile herkesin gözdesi bir yer. Doğası Türkiyede bir numara. Benim görmediğim yer kalmadı ama Boludan daha güzel yer Türkiyede yok diye konuştu.
     Bolu belediye başkanı Alaaddin Yılmaz ise Bolunun coğrafya itibariyle Türkiyenin en güzel yerlerden biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kentin geleceğini biz turizm ve üniversite kenti olarak planladık. Allah öyle bir doğa vermiş ki deniz yok ama coğrafyasının yüzde 65i orman ve gölleriyle çok önemli bir bölge. Ulaşım çok kolay. Boluya iki saatte Ankara ve İstanbuldan gelinmekte. Sıcak doğal kaynaklarından da Türkiyenin en zengin bölgesindedir. Ancak hamam kültürünü aşmış değiliz. Orman olan bölgede insanlar kaçakçılık yapmaz. Çok düzgün bir insan yapısı bulunmakta. Bolu kış ayları Kartalkaya ve Abant ile dünyaya mal olmuştur. Bu fuarlar sayesinde Bolunun yöresel ürünlerini dünyaya duyurmak istedik. Gelecekte iyi bir yaşam sürülecek bir kent olacak olan Boluya herkesi bekleriz.
    
     Muhabir :İlhami Çetin / Emin Gürbüz
<< Önceki Haber Bolu Vali Yardımcısı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER