Bolu ve Köroğlu, festivalle bütünleşecek

Bolu ve Köroğlu, festivalle bütünleşecek -Valilik, belediye ve AİBÜ tarafından kentin tanıtımına katkı sağlamak ve Köroğlunun adını Boluyla özdeşleştirmek amacıyla Köroğlu Festivali düzenlenecek


BOLU (A.A) - Bolu Valiliği, belediye ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından kentte Köroğlu Festivali düzenlenecek.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köroğlunun anısını sahiplenmek istediklerini belirterek, Köroğlunu, dünyadaki birçok ülke ve Türkiyede bazı illerin sahiplendiğini söyledi.
     Köroğlunun, Bolulu olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu nedenle ilk defa ekim ayında Köroğlu ismiyle bir festival hazırlamayı planladıklarını bildirdi.
     Yılmaz, Köroğlunun anısını Boluda yaşatmayı hedeflediklerini ifade ederek, Türki Cumhuriyetlerin hepsinde Köroğlu var ve bütün devletlerdeki Köroğlu anısını Boluda yaşatacağız. Köroğlunun ismi Boluyla bütünleşecek. Kente devasa bir Köroğlu heykeli gelecek ve Bolunun her yerinden görünecek diye konuştu.
     Yılmaz, Köroğlunu markalaştırarak kentle özdeşleştirmek istediklerini anlatarak, Köroğlu Benden selam olsun Bolu Beyine diyor. Bu Köroğlunun kendi özdeyişi. Biz, Köroğluna sahip çıkarak sahiplenmelerinin önünü açacağız. Büyük bir bütçe ile hazırlanan bir çalışma. Bu bütçeleri de karşılayacak organizasyonlar yapmaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Bolunun turizm alanında tanıtılmasının da sağlanacağını dile getiren Yılmaz, festivale Türki Cumhuriyetlerden temsilcilerin de davet edileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu ve Köroğlu, festivalle bütünleşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER