Boncuktan yaptığı takıları satarak bayramlık almak

Boncuktan yaptığı takıları satarak bayramlık almak istiyor -Soma ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Didem Yılmaz, bayramlık giysi almak için boncuklardan yaptığı takıları, evlerinin önünde kardeşiyle kurduğu stantta satışa sundu


MANİSA (A.A) - Soma ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Didem Yılmaz, boncuklardan yaptığı takıları satarak kendisine bayramlık giysi almak istiyor.
     Soma Gazi Osman Paşa Caddesindeki evlerinde ikamet eden Ayten-Sami Yılmaz çiftinin 11 yaşındaki kızları Didem, bu Ramazan Bayramında giyeceği elbiselerini kendi kazanacağı parayla almak için girişimcilik örneği sergiledi.
     Boncuklardan çeşitli bileklik, kolye, yüzük gibi takılar yapan Didem, tasarladığı takıları 5 yaşındaki kardeşi Ege ile birlikte evlerinin önüne taburelerden kurduğu stantta 50 kuruştan satışa sundu.
     Naciye Evren İlköğretim Okulunda 5. sınıfı takdir belgesiyle geride bırakan Didem, okulların tatile girmesinin ardından para kazanmak için aklına gelen bu işe başladığını ifade etti.
     Farklı renklerdeki boncukları lastikli ipe dizerek bilezik, kolye ve yüzükler yaptığını anlatan küçük girişimci, Şimdiye kadar 30 lira param olmuştu. Biriktirdiğim 30 liranın bir kısmını harcadım, ancak daha sonra Ramazan Bayramının yaklaştığı aklıma geldi. Şimdi tekrardan kardeşim Efe ile birlikte yaptığım takıları satışa sundum. Kazandığım para ile kendime bayramlık alacağım. Param artarsa kardeşime de bayramlık almayı düşünüyorum dedi.
    
     Muhabir: Soner Övümlü
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Boncuktan yaptığı takıları satarak bayramlık almak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER