Borcunu ödeyemeyen Esnafa ikinci şans

Borcunu ödeyemeyen Esnafa ikinci şans -ANKESOB Başkanı Yiğiner: -Geçmiş borçlarını 2012 yılının Ekim ayı sonuna kadar ödeyen esnaflarımız 6111 sayılı Torba Yasa ile elde ettikleri haklara tekrar kavuşacaklar


ANKARA (A.A) - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Geçmiş borçlarını 2012 yılının Ekim ayı sonuna kadar ödeyen esnaflarımız 6111 sayılı Torba Yasa ile elde ettikleri haklara tekrar kavuşacaklar dedi.
     Yiğiner yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda Torba yasa olarak bilinen 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanundan faydalanarak vergi ve SGK prim borçlarını yapılandırdığı halde ödeme yapamadığı için bu hakkını kaybeden esnaflara ikinci şans verildiğine dikkati çekti.
     Torba Yasa ile vergi, sgk primleri gibi devlete olan borçların vadelendirilerek önemli bir ödeme kolaylığı getirildiğini hatırlatan Yiğiner, bu imkandan çok sayıda esnaf ve sanatkarın faydalandığını ifade etti.
     Yiğiner, geçen süre zarfında bazı esnafların ödeme güçlüğü yaşadıği için ödeme taahhütlerini yerine getiremediklerini ve bu haklarını kaybettiklerini belirterek, 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun ile bu hakkını kaybeden esnaf ve sanatkara ikinci bir şans verildiğine, geçmiş borçlarını 2012 yılının Ekim ayı sonuna kadar ödeyen esnafların Torba Yasa ile elde ettikleri haklara tekrar kavuşacağını bildirdi.
     Bunun esnaf ve sanatkar açısından kaçırılmaması gereken önemli bir fırsat olduğuna dikkati çeken Yiğiner, Bu sürenin dolmasına daha 2 ay var. Esnaf ve sanatkarlarımız bu süre içerisinde hazırlıklarını yapsınlar ve borçlarını ödesinler. Yapılandırma da kaldığı yerden devam etsin ifadesini kullandı.
    
     Muhabir : Merve Özlem Çakır
<< Önceki Haber Borcunu ödeyemeyen Esnafa ikinci şans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER