Boşanma aşamasındaki çiftlere eğitim veriliyor

Boşanma aşamasındaki çiftlere eğitim veriliyor -Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Bozoğlu: -Boşanacak çiftler için 5 ilde eğitime başladık -Burada önemli olan ailenin boşanmasını engellemek değil, bu süreci en zararsız şeki


SAKARYA (A.A) - Salih Eren/Mehmet Özcan - Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, boşanma aşamasındaki çiftler için 5 ilde eğitime başladıklarını belirterek, Burada önemli olan ailenin boşanmasını engellemek değil, bu süreci en zararsız şekilde tamamlamaktır dedi.
     Bozoğlu, AA muhabirine aile konusunda Türkiye genelinde eğitim çalışması yürüttüklerini söyledi.
     İlk etapta evlenecek çiftlere eğitim verdiklerini kaydeden Bozoğlu, Evlilik konusunda gençlerimizin çok bilinçli olması gerekiyor. Çok kapsamlı bir evlilik eğitim programımız var. Bu da ailelerin ihtiyaç duyduğu her alanda yarar sağlayacak. Bu eğitimleri halka ulaştıracak uzmanlarımızı hazırladık diye konuştu.
     Bozoğlu, 75 ilde evlilik öncesi eğitim çalışması yaptıklarını, bin 500e yakın uzman yetiştirerek gençlerin hizmetine sunduklarını dile getirdi.
     Türkiyede boşanmak isteyen çiftlerin de bulunduğuna işaret eden Bozoğlu, boşanma sürecinde çiftlerin zarar gördüğünü vurguladı.
     Bozoğlu, çiftlerin süreci sağlıklı şekilde yürütebilmesi için eğitimin önemli olduğuna dikkati çekerek, Yaşanan bu durumun sağlıklı yönetilmesi için boşanma süreci danışmanlığı yapacağız. Bunun müfredat çalışmalarını hızlı bir şekilde yapıyoruz diye konuştu.
    
     -5 pilot ilde eğitim devam ediyor-
    
     Boşanacak çiftler için 5 ilde eğitime başladık diyen Bozoğlu, şöyle devam etti:
     Bunlar pilot iller. Ankara, Kırıkkale, İzmir gibi illerde pilot uygulamaya başladık. Her merkezimizde bu eğitimleri verebilecek uzmanlar yetiştireceğiz. Daha sonra tüm illerdeki barolardan ailelere ulaşarak boşanma dönemlerinde yanlarında olacağız. Bu şekilde boşanmayı sağlıklı gerçekleştirmek ya da boşanmanın önüne geçmeyi hedefliyoruz.
     Bu şekilde boşanmaları daha sağlıklı yapacağız. Burada önemli olan ailenin boşanmasını engellemek değil, bu süreci en zararsız şekilde tamamlamaktır. Ailelerin bu süreçte doğru karar vermesini hedefliyoruz. Pilot eğitim çalışmalarımızda bazı ailelerin boşanmaktan vazgeçtiğini de görüyoruz.
     Bozoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Ayrılma süreçlerinde çocuklar çok mağdur kalıyor. Boşanma sürecinde çocuklara da destek olacağız. Eğitimlerimiz sayesinde bir anlık öfkeyle değil, konuşarak boşanmanın gerçekleşmesini sağlayacağız en azından. Boşanma davalarında daha çok eşler arasında belli sorunlar olduğunu görüyoruz. Ancak yapılan araştırmaya göre çiftleri boşanmaya götüren sorunların ana kaynağı, dışarıdan geliyor. İki eş arasındaki sorun dışarıdan kaynaklanıyor yani.
     Bu sorunlar üst üste gelerek evliliklere zarar veriyor. Bu nedenle boşanmak isteyen çiftlere rehberlik verdiğimiz zaman boşanmaktan vazgeçebiliyorlar.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Boşanma aşamasındaki çiftlere eğitim veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER