Boynu ve bacağı kırılan karaca sağlığına

Boynu ve bacağı kırılan karaca sağlığına kavuştu -Orduda boynu ve bacağı kırılmış halde bulunan karaca, rehabilitasyon merkezinde tedavi edildi


ORDU (A.A) - Orduda boynu ve bacağı kırılmış halde bulunan karaca, rehabilitasyon merkezinde tedavi edilerek sağlığına kavuşturuldu.
     Bir süre önce ormanlık alanda bulunan yetişkin karaca, Ordu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Boynu ve bacağı kırık karaca, Ulubey ilçesinde Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünce kurulan rehabilitasyon merkezine gönderildi. Veteriner hekim Eren Yeşilkaş tarafından tedavisi gerçekleştirilen karaca, sağlığına kavuştu.
     Veteriner Yeşilkaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, karacanın bir süre önce kendisine getirildiğini, boynunda ve bacağında ciddi kırıklar olduğunu belirtti.
     Karacanın nasıl yaralandığını tam olarak bilmediklerini ancak bir yerden atladığı sırada ya da kayalıklardan düşme sonucu boynunun ve bacağının kırıldığını tahmin ettiklerini ifade eden Yeşilkaş, Bu karaca diğer yaralı karacalar gibi tedavi edilerek eski sağlığına kavuştu dedi.
     Karacanın hamile olduğunu, bu nedenle doğal ortama bırakılmasının uygun olmadığını anlatan Yeşilkaş, şunları kaydetti:
     Bu karacayla birlikte tedavisi tamamlanan 3 karaca hamile. Karacaların doğumları gelecek ayın sonunda gerçekleşecek. Bu nedenle şimdilik doğaya bırakmıyoruz. Doğum yaptıktan sonra karacaları doğal ortama bırakmayı düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Boynu ve bacağı kırılan karaca sağlığına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER