Bozüyükte Avrupalı Arkadaşlar Geleneksel Oyuncaklar ve

Bozüyükte Avrupalı Arkadaşlar Geleneksel Oyuncaklar ve Oyunlar projesi


BİLECİK (A.A) - Avrupalı Arkadaşlar Geleneksel Oyuncaklar ve Oyunlar projesi kapsamında 8 ülkeden gelen 23 öğretmen ve 10 öğrenci, Bozüyük Zafer ilkokulu ve Zafer Ortaokulunu ziyaret etti.
     Okul girişinde ellerinde proje ortağı Türkiye, İtalya, Yunanistan, İspanya, Slovenya, Romanya, Litvanya ve Belçika ülkelerinin bayraklarını taşıyan öğrenciler tarafından karşılanan misafir öğretmen ve öğrencilere, anasınıfı öğrencileri tarafından gösteri sunuldu. Öğretmenler daha sonra proje toplantısı gerçekleştirdi.
     Okul Müdürü İsmail Çoma, gazetecilere yaptığı açıklamada, projede 8 ülkeden 23 öğretmen ve 10 öğrencinin yer aldığını ve öğrencilerin Türk öğrencilerinin evlerinde misafir edileceğini belirterek, projenin 2 yıl süreceğini kaydetti.
     Projeyle unutulmuş oyunları tekrar gün yüzüne çıkarıp, oynanılabilirliğini devam ettirmek istediklerini ifade eden Çoma, şöyle konuştu:
     Günümüzde teknolojinin gelişimiyle yaşam biçiminin değişmesi, kentsel yapılaşmanın getirdiği olumsuz etkenler yüzünden bizlerin çocukluğumuzda oynamış olduğu oyunların artık oynanmaz hale geldiğine şahit olmaktayız. Günümüz çocukları daha çok kapalı mekanlarda bilgisayar ya da oyun konsolları karşısında sosyallikten uzak, hareket alanı kısıtlı oyunları tercih etmekte. İşte bu noktada amacımız çocuklarımızı kendi odalarından yada oyun salonlarından parklara, oyun bahçelerine, sokak aralarına çekip onları daha sosyal, daha paylaşımcı oyunlar oynamaya teşvik etmek ve teknolojiye ve kentselleşmeye yenik düşmüş çocukluğumuzun vazgeçilmezleri yeri geldiğinde akşam yemeğini bile kaçırdığımız oyunları tekrar gün yüzüne çıkartmak ve onların kuşaklar arası aktarımını sağlamaktır. İşte bu amaçlarla başlayan projede diğer Avrupa ülkelerinin bu konudaki çalışmalarını görmek, onlara da kendi çalışmalarımızı sergilemek üzere 2 yıl boyunca değişik faaliyetlerle bir kültür alışverişi gerçekleştireceğiz.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükte Avrupalı Arkadaşlar Geleneksel Oyuncaklar ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER