Bozüyük Ertuğrulgazi Sosyal Dayanışma

Bozüyük Ertuğrulgazi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Öksüz: Unutulmaya yüz tutmuş kültürü canlı tutmaya çalıştık ama birileri tarafından engellendik


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Ertuğrulgazi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Erol Öksüz, Unutulmaya yüz tutmuş kültürü canlı tutmaya çalıştık ama birileri tarafından engellendik dedi.
     Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1995 yılında kurulan derneğin bu güne kadar güzel faaliyetlerde bulunduğunu ve üye sayılarının 700ü geçtiğini belirterek, 20 Mayısta yapılacak kongrede aday olmayacağını bildirdi.
     Sosyal ve kültürel yönden kaybolmaya yüz tutmuş kültür değerlerinin öne çıkarılmasında üye dışında olan kişilerinde dernek bünyesinde faaliyet göstermesini isteyen Öksüz, şöyle konuştu:
     Derneğimiz herkese açıktır. Tüzüğümüz, milli ve manevi değerlere saygılı, değerleri üst düzeyde taşıyabilecek kimselerle hareket kabiliyeti sergiliyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Tüzüğümüz gereği 3 yılda bir kongreye gidiyoruz. Kongrede ben aday olmayarak geldiğim siyaset kurumuna geri döneceğim. Çünkü Bozüyükün bu işlerde öngörü sahiplerine ihtiyacı var. Bozüyük tutanın elinde kalmış durumda. Bu yüzden bu mücadeleyi siyasi arenada vermeyi düşünüyorum. Derneklerle uğraşanlar çok ama derneklerin yaptırım gücü yok. Derneğimiz bazı dönemlerde büyük aktiviteler sergiledi. Önceki yıllarda siyasetle uğraştığım için dernekte aktif görev almak istememiştim. Çünkü herhangi bir partinin rozetini yakamda taşıdığım sürece bu dernekte görev alınmamasını isteyenlerdenim. Bir düşünceyi buraya yansıtmadan dernekçilik yapılması gerekir.
     (BE-MA-DA)
<< Önceki Haber Bozüyük Ertuğrulgazi Sosyal Dayanışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER