BTÜ, akademik yılını yeri yerleşkesinde açacak

BTÜ, akademik yılını yeri yerleşkesinde açacak -Osmangaziden, 47 dönümlük Yıldırım Yerleşkesine taşınan BTÜnün akademik yıl açılışı yarın Başbakan Yardımcısı Arınçın katılacağı törenle gerçekleştirilecek -Rektör Prof. Dr. Sürmen:


BURSA (A.A) - Büşra Nur Özcan - Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Osmangaziden taşındığı 47 dönümlük Yıldırım Yerleşkesinde, yarın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın katılacağı törenle akademik yıl açılışını gerçekleştirecek.
     Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk akademik yılları olan 2011-2012 döneminde, makine mühendisliği ile kimya bölümünde öğrenim vermeye başladıklarını belirterek, bu yıl da mekatronik ve metalürji mühendisliği bölümlerini açtıklarını söyledi.
     Rektörlük, idari bilimler ve hazırlık okulunu bir hafta önce Osmangazi Yerleşkesinden, Yıldırım Yerleşkesine taşıdıklarını dile getiren Sürmen, Yıldırım Yerleşkesi, daha sonra bizim yükümüzün büyük bir parçasını alacak kısım. 1. sınıflar ve onlarla ilgili akademik kadro, Osmangazide kaldı. Daha önce 2 parçaydık, şimdi ise 3 parça olduk diyebilirim diye konuştu.
     Yıldırım Yerleşkesinin 47 dönümlük alanı kapsadığını ifade eden Sürmen, şunları kaydetti:
     6 bloktan oluşuyor. Eskiden kaymakamlık olarak kullanılan bir bloku kullanıyoruz. Bu blok, 16 bin metrekare. İlerleyen dönemlerde diğer blokları da kullanacağız. Fakat binalar 1964te yapılmış eski yapılar. Bu yüzden yıkılacak, yerine yenileri yapılacak. Konuyla ilgili 95 bin metrekarelik bir alanın plan çalışmaları devam ediyor. Kasım sonu gibi çalışmalar bitecek ve TOKİye teslim edilecek. İhaleyi TOKİ yapacak. Akademik yılı açılışımızı da Yıldırım Yerleşkesinde yapacağız. Yarın gerçekleştirilecek yerleşke ve akademik yıl açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak.
     Sürmen, 4 bölümle öğrenime devam edeceklerini belirterek, Bu yıl, her bölüme 47şer öğrenci kontenjanı verildi. 178 yeni öğrenci kayıt yaptırdı ve hazırlıkta okuyor. Geçen seneden de 44 öğrencimiz bulunuyor. Yaklaşık 40 yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 300e yakın öğrencimiz var. Gelecek yıl açacağımız 2 bölüm ile git gide büyümeye devam edeceğiz dedi.
    
     -Hedef, sanayi ile bütünleşmiş bir araştırma üniversitesi-
    
     Sürmen, üniversitelerin en önemli görevlerinden birinin, çevrenin ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap vermek olduğunu vurgulayarak, Biz, araştırma üniversitesi, üreten, proje yapan üniversite profilimizden herhangi bir taviz vermeden 300 öğrenciyle ilerlemeye devam ediyoruz ifadesini kullandı.
     Bilimsel ve araştırma yönü ağırlıklı bir üniversite olma misyonu ile yola çıktıklarını ifade eden Sürmeli, şunları kaydetti:
     Hem fiziki yapımızı, hem öğretim üyesi kadromuzu buna uygun olarak kurmaya çalışıyoruz. İleride hayal ettiğimiz, hakikaten çevreyi kuşatan, değişik alanlarda üreten, çalışan kurumların, insanların ihtiyaçlarına cevap vermek. Dolayısıyla, birkaç yıl içinde öncelikle sanayi ile bütünleşmiş, daha sonra da araştırma çalışmaları ile ön plana çıkmış bir üniversite olmayı arzu ediyoruz. Bunun işaretlerini de şimdiden görüyoruz. Daha çok güçlendikçe daha aktif olacağız.
     Hantal bir üniversite ile araştırma üniversitesi olunamayacağını dile getiren Sürmen, bu yüzden üniversitenin toplam öğrenci sayısını 10 binin altında tutmaya çalışacaklarını bildirdi.
     Sürmen, ana kampüs inşaatının gecikmesinden dolayı büyüme hızlarını mevcut fiziki yapıya göre ayarlamak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber BTÜ, akademik yılını yeri yerleşkesinde açacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER