BTÜ, Varna Free University ile doğal

BTÜ, Varna Free University ile doğal afetler alanında işbirliğine gidiyor


BURSA (A.A) - Bulgaristan Varna Free University Rektörü Prof. Dr. Anna Nedyalkova ve beraberindeki heyet, Bursa Teknik Üniversitesini (BTÜ) ziyaret etti.
     Bulgaristan Varna Free University Rektörü Profesör Doktor Anna Nedyalkova ve beraberindeki heyeti Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Yerleşkesinde ağırlayan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, üniversite ve yerleşke hakkında bilgiler verdi.
     Prof. Dr. Ali Sürmen, Varna Free Universitynin yangın ve doğal afetler konusunda uzmanlaşmış bir üniversite olduğunu belirterek, Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiş olduğumuz ziyarette yangın ve afet konularında gerçekten tecrübelerinden çok etkilenmiştik. Çalışmalarımızın ilk adımlarını orada atmıştık. O ziyarette ortaya çıkan işbirliği konusunu biraz daha detaylandırdık ve somut adımları yakın zamanda atacağız diye konuştu.
     Sürmen, ülke menfaatine olacak her konuda fikrin kimden ve nasıl geldiğine bakılmaksızın işbirliklerine hazır olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     İlk aşamada eğitim sistemlerimizin farklılığı ve YÖKün bazı kararları yüzünden çok fazla değişik alanlarda işbirliği olmasa bile, ortak noktalardan başlamaya karar verdik. Önümüzdeki engeller kalktıkça diğer alanlarda da işbirliklerimizi geliştireceğiz. Öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin değişimi konusunda herhangi bir engel yok, ortak araştırma programları yürütmemiz konusunda bir engel yok. Bu görüşmeler bizim için çok önemli olan ve eksikliğini çektiğimiz doğal afetler konusundaki bilimsel yaklaşımların ülkemizde de oluşmasına bir başlangıç teşkil edecektir. Üniversitemiz geliştikçe büyüdükçe sel felaketi, deprem felaketi gibi konularda da uzmanların yetiştirmesi yolunda adımlar atacağımızı düşünüyorum.
     Varna Free University Rektörü Profesör Doktor Anna Nedyalkova ise Bursa Teknik Üniversitesinin kuruluş aşamalarını ve kuruluş amacını çok iyi anladığını belirterek, Türk üniversiteleri ile önemli ilişkilerimiz iş birliklerimiz var. Öğrencilerimiz her yaz staj için Türkiyeye geliyor. Sizinle de yapacağımız iş birliği ile iki taraf da önemli kazanımlar elde edecek. Birkaç yıl sonra en güzel üniversite sizin üniversiteniz olacak dedi.
     Türk eğitim sisteminde atılan adımlarla çok önemli mesafelerin alındığını ve tüm kesimler tarafından takdir edildiğini belirten Nedyalkova, Biz, candan ve çok samimi olarak Türkiyenin eğitim alanında yaptığı yeniliklere ve attığı adımlara seviniyoruz. Türkiyede eğitim organlarına ve öğrencilerine çok önemli destekler veriliyor. İşte bu destek, Türkiyeye başarı getirecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber BTÜ, Varna Free University ile doğal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER