Bu kez izleyiciler üşümeyecek

Bu kez izleyiciler üşümeyecek -Erzurumda, 30 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak Avrupa Curling C Klasmanı ve Mix Şampiyonası maçları sırasında izleyicilere üşümemeleri için battaniye dağıtılacak -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl


ERZURUM (A.A) - Muharrem Aksakallı - Erzurumda, 30 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak Avrupa Curling C Klasmanı ve Mix Şampiyonası maçları sırasında izleyicilere üşümemeleri için battaniye dağıtılacak.
     Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında Erzurum Curling Arenada düzenlenecek olan şampiyona için 27 ülkeden 30 takım, 300 sporcu ile antrenör ve idarecilerle toplam 450 kişinin Erzuruma geleceğini söyledi.
     Türkiyenin kış turizmiyle ilgili potansiyelini dünyaya göstermek için söz konusu organizasyonların önemli olduğunu belirten Çintimar, şöyle devam etti:
     Biz tesislerimizin boş kalmaması için her dakika çalışarak, en güzel şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu anda Erzurum Curling Arenada buz üzerindeki curling yolu dediğimiz kısımlar tamamen kaldırıldı. Çünkü her büyük organizasyon yapılırken, o organizasyonun logosu buz üzerine işleniyor. Onun için yeniden buz yapılarak logo konulacak. Yaklaşık 4 günlük bir buz eritme ve yeni buz yapımı için süremiz var. Pazartesi günü itibarıyla salonumuzda tekrar antrenmanlara başlanacak.
     Çintimar, söz konusu organizasyona Buz Pateni Federasyonunun da ciddi katkısının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Zaten organizasyonumuzun bir anlamda ev sahibi de Buz Pateni Federasyonumuzdur. Federasyonumuzla ilgili elimizden gelen gayreti göstererek, Erzuruma gelecek takımların tamamını burada en güzel şekilde ağırlamak ve giderken de ilimizin ve ülkemizin spora bakış açısını insanlara yansıtmak istiyoruz. İlimize yapılan kış sporları tesislerinin tanıtımını yaparak, çok ciddi kamp merkezi olma yolunda da emin adımlarla yürüyoruz. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımızın ve Sağlık Bakanımızın çok ciddi desteklerini alıyoruz.
    
     -Battaniye dağıtılacak-
    
     Çintimar, curling sporunun uzun soluklu bir spor olduğunu anımsatarak, söz konusu organizasyonda izleyicilere battaniye dağıtacaklarını söyledi.
     Salon soğuk oluyor ama bu sefer insanlarımızı üşütmemek için salona gelen misafirlerimize inşallah battaniye vererek üşümemelerini sağlayacağız diyen Çintimar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İlk kez yapılacak bir uygulama olacak. Universiade de falan yapmadık. Curling satranç gibi. Yani bir saatlik bir organizasyon değil, sabah başlayıp akşama kadar devam eden, uzun soluklu bir organizasyon. İnsanlarımızın bunları seyrederken üşüme riski yüzde 100 olan bir spor. Ama battaniye verdiğimizde insanlarımız zannediyorum biraz daha rahat, biraz daha sıcak içerisinde maçları seyredecekler.
    
     -Uzun vadeli hedefler-
    
     Çintimar, Erzurumda uzun vadedeki hedeflerine de değinerek, Şu an uzun vadedeki hedefimiz inşallah büyük olimpiyat yapmak dedi.
     Erzurumun artık dünya ve Avrupa şampiyonası gibi organizasyonları her zaman yapabileceğini gösterdiğini bildiren Çintimar, şunları kaydetti:
     Çünkü Universiade olimpiyatın bir altındaki organizasyon. Universiadeyi bu şehir yüzünün akıyla, layıkıyla gerçekleştirdi. Bunun dışında Universiade sonrası 20ye yakın uluslararası büyük organizasyon düzenledik. Bunların tamamında hem seyirci olarak hem teşkilat olarak son derece başarılı organizeler gerçekleştirdik. Bundan sonra da daha başarılı organizasyonlar düzenleyeceğimizi düşünüyorum. Bu anlamda Spor Bakanlığımızın desteğinin sınırsız olduğunu söylemek istiyorum.
     Bu arada, Türkiyeden şampiyonaya 3 takımdan toplam 15 sporcunun katıldığı bildirildi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Bu kez izleyiciler üşümeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER