Bu mağazada para yerine, sevgi geçiyor

Bu mağazada para yerine, sevgi geçiyor -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sevgi Mağazalarında, yardıma muhtaç insanların ihtiyaçları para alınmadan karşılanıyor -Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Poyraz


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2005 yılında kurulan Sevgi Mağazalarında, yardıma muhtaç insanların ihtiyaçları para alınmadan karşılanıyor.
     Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sevgi Mağazaları ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek için çalışıyor.
     Sevgi Mağazalarından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerine, mağdur olduklarını belgelendirmeleri ve belediyenin uzman sosyal tespit görevlilerince yapılan incelemenin ardından giysi yardımında bulunuluyor.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyelerin görevleri arasında sadece yol, köprü ve altyapı çalışması yapmak olmadığını belirterek, sosyal belediyeciliği önemsediklerini söyledi.
     Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında il genelinde yardıma muhtaç kişilerin giyim ihtiyaçlarının karşılanması için Sevgi Mağazalarının kurulduğunu ifade eden Poyraz, mağazalarda ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların gizlilik içerisinde gerçekleştiğini kaydetti.
     Poyraz, mağazaların İzmit ve Gebzede şubesinin bulunduğunu dile getirerek, vatandaşların yapılan tetkikler sonrasında mağazalardan ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.
     Sevgi Mağazaları olarak daha çok giyim üzerine durduklarını fakat ihtiyacı olan ailelere gıda yardımında da bulunduklarını vurgulayan Poyraz, Büyükşehir Belediyesinin hizmet binalarında çözüm masalarına müracaat ediyorlar. Mail veya mektup yoluyla bize ulaştıklarında da süreç işlemeye başlıyor. Bunlar toplanıyor ve durumları inceleniyor. Bu vatandaşın durumunu inceleyen komisyon, yardım yapılıp yapılmamasına karar veriyor. Mağdur olduğuna kanaat getirilirse yardım yapılıyor. 2005 yılından bugüne yaklaşık 85 bin kişiye, 500 bin çeşitli giyim eşyası yardımı yapıldı diye konuştu.
    
     -Engelliler, engelsizlere giysi dikiyor-
    
     Mağazalarda tüm aile fertleri için tüm giysilerin bulunduğunu ifade eden Poyraz, iç çamaşır ve gecelik takımlarının engelli vatandaşların çalıştığı Dilek Sabancı Gülen Yüzler Engelliler ve Mesleki Rehabilitasyon ve İş Yeri Merkezinden temin ettiklerini söyledi.
     Poyraz, engelli vatandaşların engelsiz insanların ihtiyaçlarını karşıladığını dile getirerek, bu durum sonucunda iş merkezinde çalışan engellilerin de mutlu olduğunu bildirdi.
     Engellilerin en büyük sıkıntısının dışarıya açılamamak olduğunu belirten Poyraz, muhtaç insanlara yardım etmelerinin engelliler üzerinde olumlu etki yaptığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bu mağazada para yerine, sevgi geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER