BÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümlerine

BÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümlerine öğrenci alacak


BATMAN (A.A) - Batman Üniversitesinin 2012-2013 öğretim yılında Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümlerine öğrenci alacağı bildirildi.
     Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş yaptığı açıklamada, Batman Üniversitesinin Ortadoğuyu kuşatan, dünyaya açılan bir üniversite olacağını bildirdi.
     Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünün iki yıl içinde akademik kadro olarak ODTÜ ve İTÜ seviyesine geleceğini ileri süren Kocabaş, şöyle konuştu:
     Kadromuzda iki hocamız bulunmaktadır. Gelecek yıl içinde bölümümüze öğrenci almaya çalışacağız. Üniversitelerin ana görevi bölgedeki doğal kaynakların canlandırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunmaktır. Genelde Türkiye, özelde Batman ve çevresi doğal kaynaklar açısından büyük potansiyele sahip. Bu perspektifle baktığımızda petrol ve doğalgaz, yer altı ve yer üstü suları, organik tarım ve hayvancılık potansiyellerini canlandırma amaçlı faaliyetler yapacağız. Bunun yöntemi ise uluslararası ölçekte olacak. Suriye, Irak ve Türkiyenin kaynaklarını birlikte canlandırma ve büyütme amaçlı üniversite ve petrol mühendisliği bölümü oluşturacağız.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci/Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER