Buca Stadının çevre duvarları yıkıldı

Buca Stadının çevre duvarları yıkıldı -Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğüne ait Buca Stadının çevre duvarları kaçak olduğu gerekçesiyle Buca Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kaplan: Y


İZMİR (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Buca Stadının çevre duvarlarının yıkılmasıyla ilgili olarak, Yapılan iş kabul edilebilir değil dedi.
     Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mülkiyeti Spor Müdürlüğünde olan Buca Stadının yola bakan çevre duvarlarının dün gece kendilerinden izin alınmadan Buca Belediyesi ekiplerince yıkıldığını söyledi.
     Bu konuda İzmir Valisi Cahit Kıraç ve ilgili kurumları bilgilendirdiklerini kaydeden Kaplan, Statta tespit çalışmalarımızı yapıyoruz. Konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız. Yapılan iş kabul edilebilir değil dedi.
     Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına da başvuracaklarını bildiren Kaplan, Stat çevresine asılan afişte Buca Belediye Başkanı Ercan Tatının Buca Stadı Bucalılarındır yazısı var. Bu statta zaten Bucalı gençler antrenman yapıyor diye konuştu.
     Buca Stadının kullanılmasıyla ilgili Bucasporun talebi olduğunu, bu konuda yazışmaların devam ettiğini kaydeden Kaplan, amaçlarının gençlere spor yaptırmak ve tesisleri kullanmalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Buca Belediyesi-
    
     Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise belediye olarak Buca Stadının, Yeni Buca Stadının üst yapısıyla takas etme taleplerinin reddedildiğini bildirdi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün imar planlarında park olarak görünen alanın stat olarak kullanılmasında ısrar ettiğini ifade eden Tatı, şöyle devam etti:
     Buca Belediye Başkanı olarak Buca halkının bana verdiği sorumluluğu biliyor ve bu sorumluluk gereği yeni bir De Jongh köşkü olayı yaşamak istemiyoruz. Buca halkının malı, Buca halkının kullanımına açılmalı. Bu amaçla eski Buca Stadı çevresindeki kaçak duvarları yıkarak, stat alanının vatandaşlarımın sağlıklı yaşam için spor yapacakları alana dönüştüreceğim.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Buca Stadının çevre duvarları yıkıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER