Bulgar işgalinde yıkılan caminin son cemaat

Bulgar işgalinde yıkılan caminin son cemaat yeri yeniden yapıldı -Havsada Sokollu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinana yaptırılan Sokollu Mehmet Paşa Camisinin son cemaat yeri, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi -Havsa Kaymakamı


EDİRNE (A.A) - Bulgar işgali sırasında yıkılan Havsa Sokollu Mehmet Paşa Camisinin son cemaat yeri, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi.
     Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sokollu Kasım Paşa Külliyesinin bir parçası olan Sokollu Mehmet Paşa Camisinin son cemaat yerinin yeniden inşası için 2011 yılında Trakya Kalkınma Ajansına proje başvurusunda bulunduklarını söyledi.
     Sokollu Mehmet Paşa tarafından 1577 yılında oğlu Kurt Kasım Paşa için Mimar Sinana yaptırılan caminin son cemaat yerinin inşaat projesinin onaylanmasının ardından çalışmalara başladıklarını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:
     "2012 yılında başladığımız çalışmalarda sona yaklaştık. Camimizin zaman içerisinde yok olan son cemaat yerini tekrar inşa ettirdik. Ayrıca camimizin dış yüzeylerinde temizlik yapıldı. Caminin bir parçası olan çeşme de aslına uygun olarak onarıldı. Bundan sonraki aşamada camimizin ahşap bölümleri tamamlanacak. Çevre düzenlemesinin ardından camiyi ramazan ayında ibadete açmayı planlıyoruz."
     Sokollu Mehmet Paşa Camisinin Mimar Sinan tarafından yapılmış olmasının önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, "Caminin, Türk İslam mimarisin şaheseri olan Selimiye Camisi ile aynı dönemde yapılmış olması son derece önemli. Edirneyi ziyarete gelenleri, Selimiyeyi görmeden önce aynı usta tarafından yapılmış olan Sokollu Mehmet Paşa Camisini görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Gürkan Arda - Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Bulgar işgalinde yıkılan caminin son cemaat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER