Bulgaristanda erken seçime doğru

Bulgaristanda erken seçime doğru -Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı İsmailov: "İnşallah seçimlerde hedeflerimize ulaşıp, halkımızın refahı için çalışacağız"


BURSA (A.A) - Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov, "İnşallah seçimlerde hedeflerimize ulaşıp, halkımızın refahı için çalışacağız" dedi.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 12 Mayısta Bulgaristanda yapılacak erken seçim öncesi kente gelen Korman İsmailov ile genel başkan yardımcısı Müyesser Solak, Belediye Başkanı Recep Altepeyi Gönül Dostları Sofrası Sosyal Tesislerinde ziyaret etti.
     Yeni kurulan bir parti olmalarına rağmen yaptıkları saha çalışmaları sonucunda yüzde 4 olan barajı rahatlıkla aşabileceklerini belirten İsmailov, Bulgaristan halkının da artık yıllardır siyasetin içinde olan isimleri istemediğini, yeni yüzler ve yeni hedefler aradığını bildirdi.
     Türkiyedeki ekonomik ve kültürel dönüşümün bir benzerini Bulgaristanda yaşatmak istediklerini dile getiren İsmailov, "Bulgaristanda da artık kimse batıya bakmıyor. Batıda yaşanan krizler nedeniyle Türkiye, Bulgaristan için büyük bir umut. İşsizlik, ekonominin kötüye gitmesi gibi nedenlerle halk artık eski siyasilere prim vermiyor. İnşallah seçimlerde hedeflerimize ulaşıp, halkımızın refahı için çalışacağız" diye konuştu.
     Recep Altepe ise Bursadaki Balkan nüfusuna bakıldığında Bulgaristandan göç edenlerin yoğunlukta olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki günlerde sadece Bulgaristanda 4 tane açılışımız olacak. Biz sadece sosyal ve kültürel etkinlikler değil, fiziksel imalatlarla da o bölgedeyiz. Çünkü bizim tek hedefimiz oradaki soydaşlarımızın huzur ve mutluluk içinde yaşaması. Biz almak için değil tamamen vermek için o bölgelere gidiyoruz. O bölgenin kalkınması, soydaşlarımızın refah düzeyini artıracak. Yapılacak seçimlerin tüm soydaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bulgaristanda erken seçime doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER