Bulgaristandaki seçimler

Bulgaristandaki seçimler -AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ, çifte vatandaşlara "seçime katılın" çağrısında bulundu


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Bulgaristanda yapılacak olan seçimlere dikkati çekerek, Manisadaki çifte vatandaşlara "seçime katılın" çağrısında bulundu.
     Özdağ, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile Manisa merkeze Karaağaçlı Beldesinde Balkan Göçmenleri Derneğini ziyaret etti. Ziyarette, Karaağaçlı Belediye Başkanı Sadık Ataklı da hazır bulundu.
     Bulgaristanda yaklaşık 1,5 milyon civarında Türk vatandaşın yaşadığına dikkati çeken Özdağ, Bulgaristanda Hak ve Özgürlükler Partisi dışında yönetiminde Türklerin de olduğu yeni bir parti daha kurulduğu bilgisini verdi.
     Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza seçimlerin önemini bir kez daha hatırlatma imkanımız oldu. Orada Türklerin bulunduğu her iki parti de Bulgaristan Meclisine girerse hükümete ortak olabileceklerini beyan ettik" dedi.
     Seçimlere az bir süre kaldığını hatırlatan Özdağ, "Elinde pasaportu, çifte vatandaşlık belgesi olan vatandaşlarımızı sandığa giderek vatandaşlık hakkını kullanmaya davet ediyorum. Bulgaristan-da yapılacak seçimler Bulgaristan-ın daha çok özgürleşmesine, insan ve hak özgürlüklerinin daha çok gelişmesine vesile olur diyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Bulgaristandaki seçimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER