Burdurda dolandırıcılık iddiası

Burdurda dolandırıcılık iddiası -Kendisini telefonda polis olarak tanıtan kişinin bir vatandaşı dolandırarak 17 bin lira ile 23 bin lira değerinde altınını aldığı iddia edildi


BURDUR (A.A) - Burdurda kendisini telefonda polis olarak tanıtan kişinin, bir vatandaşı dolandırdığı iddia edildi.
     Burdur Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kendisini telefonda polis olarak tanıtan bir kişinin, A.İ.Dyi (59) arayarak, para ve altınları Burdur-Antalya Kavşağına getirmesini istediği belirtildi.
     A.İ.Dnin para ve altınları çanta içinde kavşağı bıraktıktan sonra bölgeden uzaklaştığı, bunun üzerine şüphelilerin çantayı alarak kaçtıkları kaydedilen açıklamada, "Burdur-Antalya polisinin ortak çalışması ile dolandırıcıların kimlikleri tespit edildi, yakalanması için çalışmalar devam ediyor" ifadesi kullanıldı.
     Dolandırıcılık suçunu işleyen şahısların, vatandaşların iyi niyetlerini suiistimal ettiği, bir anlık gafletlerinden faydalandığı bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     "Vatandaşlarımız tatlı dille, korkutarak ya da tehditle kendilerine yaklaşan dolandırıcıların tuzağına düşmemeye dikkat etmelidir. İnsanlar art niyetle kendilerine yaklaşan dolandırıcıları kendileri gibi görmekte, onların korkutan, vaatte bulunan konuşmalarına kanarak paralarını teslim etmekte ve mağdur olmaktadırlar. Tüm vatandaşlarımızın yaptıkları alışverişlerde dikkatli olması, tanımadıkları şahısların oyununa gelmemesi ve kendilerine üçüncü şahıslar tarafından açılan telefonlara ve bu telefonlardan istenen para taleplerine itibar etmemeleri, kendi güvenlikleri açısından önemlidir. Bu tip olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızın, dolandırıcı şahıslar telefonlarını kapatmamalarını isteseler dahi, telefonlarını kapatarak en yakın polise giderek olayı bildirmeleri gerekmektedir."
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER