Burdurda petrol arama çalışmaları

Burdurda petrol arama çalışmaları -AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Yuvaköy-1 Arama Kuyusu sondajı ile edinilen olumlu bilgiler sonrasında bölgedeki arama faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Yuvaköy-1 Arama Kuyusu sondajı ile edinilen olumlu bilgiler sonrasında, bölgedeki arama faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.
     Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Hükümetinin önem verdiği alanlardan birinin, alternatif ve yenilenebilir enerji alanında Türkiyenin ihtiyaçlarını karşılamak ve mali bütçedeki enerji giderlerini azaltmaya çalışmak olduğunu kaydetti.
     Bu çerçevede petrol ve doğal gaz aramalarına yeterli ödenek ayrılarak çalışmalar yapıldığını belirten Özçelik, açıklamasında, Bucak ilçesi Kızılkaya Mahallesinde 30 Temmuz 2007 tarihinde Yuvaköy-1 Arama Kuyusunda sondaja başlanmıştır. 2 Eylül 2009 tarihinde de son derinliği 7 bin 216 metre olacak şekilde Petrol Emareli Kuru Kuyu olarak bitirilmiştir ifadesini kullandı.
     Özçelik, Yuvaköy-1 Arama Kuyusu sondaj derinliğinin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) tarihindeki en derin kuyu olması açısında da son derece önemli olduğunu vurguladı.
     Bu sonucun gerek TPAOnun yurt içi arama faaliyetlerine yönelik ayırdığı bütçenin büyüklüğü, gerekse bu derinliklere kadar sondaj yapabilme, tecrübe, bilgi ve kabiliyetinin oldukça ileri düzeylerde olduğunu gösterdiğini ifade eden Özçelik, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Yuvaköy-1 Arama Kuyusu sondajı ile edinilen olumlu bilgiler sonrasında bölgedeki arama faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yuvadaki bu sondajların bu aşamada kalmasını Burdur milletvekili olarak yeterli bulmuyor, kesin netice alıncaya kadar çalışma yapılmasının takipçisi olacağımı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Burdurda petrol arama çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER